Pikant strid om nakenbilder – tabloidavis forsvarer Bezos-dekning

Utgiverne av tabloidavisa National Enquirer forsvarer nakenbilde-e-postene de sendte til verdens rikeste mann, men lover likevel intern gransking.

Jeff Bezos har ifølge Bloombergs Billionairs Index en anslått formue på 137 milliarder dollar.

– Vi har en brennende tro på at vi opptrådte lovlig i rapporteringen av saken om Bezos, sier avisas utgiver American Media Inc (AMI) i en uttalelse fredag.

Styret i utgiverselskapet lover likevel en gransking av e-post-utvekslingen, og at de vil «ta nødvendige skritt» når denne er ferdig.

Amazon-sjef Jeff Bezos anklager utgiveren av tabloiden National Enquirer for utpressing etter at den truet med å offentliggjøre pikante, private nakenbilder.

Pikante bilder og e-poster

Bildene skal ha blitt sendt fra Bezos til hans elskerinne, nyhetsankeret Lauren Sanchez.

Avisa Daily Mails USA-utgave skriver i dag at Jeff Bezos har publisert e-poster som er sendt ham fra redaktøren i National Enquirer der han blir fortalt at nakenbilder av ham og elskerinnen Lauren Sanchez vil bli publisert.

Tabloidavisa publiserte i januar også private tekstmeldinger som viste at Bezos hadde en elskerinne.

Det skjedde samme dag som Bezos kunngjorde at han og kona MacKenzie skilles etter 25 års ekteskap.

Jeff Bezos og hans kone MacKenzie Bezos

Jeff Bezos og hans kone MacKenzie Bezos kunngjorde i januar at de skal skilles.

Foto: Danny Moloshok / Reuters

Amazon-gründer Bezos er regnet som verdens rikeste mann. 55-åringen har nå skapt store overskrifter etter at han offentlig anklaget National Enquirer og AMI for utpressing. Avisa eies av en mann som omtales som en nær venn av USAs president Donald Trump.

Truet med å publisere

Bezos, som eier Washington Post, satte i gang en gransking av AMI og Enquirer for å finne motivet bak lekkasjen av de private meldingene. AMI svarte med å true med å publisere flere private tekstmeldinger, samt bilder av ham og elskerinnen, dersom ikke granskingen opphørte, ifølge Bezos.

Amazon-sjefens anklager kom i form av et blogginnlegg der han la ved flere e-poster som skal stamme fra personer i AMI.

Les blogginnlegget til Bezos her

Amazon-sjef Jeff Bezos anklager utgiveren av tabloiden National Enquirer for utpressing etter at den truet med å offentliggjøre pikante, private bilder.

Lekkasje førte til skilsmisse

Bildene ble sendt fra Bezos til hans elskerinne, nyhetsankeret Lauren Sanchez.

Det var den samme tabloidavisa som forrige måned, etter å ha fått tilgang til private tekstmeldinger, rapporterte om affæren mellom Bezos og Sanchez. Lekkasjen førte til skilsmissen mellom Bezos og hans daværende ektefelle, MacKenzie Tuttle.

I et innlegg på bloggplattformen Medium skriver Bezos at American Media Inc (AMI), som gir ut National Enquirer, har truet ham med å offentliggjøre bildene om han ikke stanser en privat etterforskning av motivet for lekkasjen.

Krevde offentlig uttalelse

Selskapet krevde angivelig også at Amazon-sjefen kom med en offentlig uttalelse der han skulle erklære at han ikke har noe «kjennskap til eller grunnlag for å antyde at AMIs dekning var politisk motivert».

– I stedet for å gi etter for utpressing, har jeg bestemt meg for å publisere nøyaktig det de har sendt meg, skriver Bezos.

Tweet fra Trump

President Donald Trump har vært i tottene på Jeff Bezos flere ganger på Twitter.

AMIs toppsjef David Pecker er en venn av Trump, som gjentatte ganger har skjelt ut Bezos, Washington Post og Amazon.

LES OGSÅ: Lisa fikk besøk av verdens rikeste mann

Black Friday gjorde Amazon-grunnlegger til verdens rikeste

SISTE NYTT

Siste nytt