Erna Solberg Arendalsuka 2018
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Arendalsuka

Oppsummert

Arendalsuka 2019, som arrangeres fra 12. til 17. august, regnes som årets viktigste møteplass for ledere i politikk, næringsliv og medier.

 • Ber Arendalsukas styre om å snu

  Organisasjonen Normal, som jobber for å legalisere cannabis i Norge, har fått avslag på å delta under årets Arendalsuke. Nå ber deres meningsmotstandere, Rusfeltets hovedorganisasjon, Arendalsukas styre om å snu – i håp om å møte Normal til debatt.

  Arendalsuka
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • - Ingen skam å snu

  – Det er ingen skam å snu, sier Siri Mathiesen, regiondirektør i NHO Agder og medlem av Arendalsukas råd om det å ikke tillate Alliansen og SIAN å delta under Arendalsuka. Mathiesen var opprinnelig for å tillate dem adgang under arrangementet.

 • Kaller avgjørelsen antidemokratisk

  Alliansens partileder, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, kaller beslutningen om å ekskludere Alliansen fra Arendalsuka for antidemokratisk. Partilederen har markert seg ved å rose nazigruppen Den nordiske motstandsbevegelsen og kalt holocaust «et propagandagrep».

  Hans Jørgen Lysglimt Johansen
  Foto: Stig Jaarvik / NRK
 • - De er ekstreme og farlige

  – Vi er nødt til å konfrontere de og vise hvor ekstreme og farlige de er. Slike holdninger kan også føre til handlinger. Derfor er det viktig å reise seg opp og si at de ikke har noe her å gjøre, sier Stenseng (Ap) om utestengelsen av Alliansen.

  Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng
  Foto: Siv Sandvik / NRK