Paviljongen til NRK Arendalsuka
Foto: Thomas Sommerset / NRK

Arendalsuka

Oppsummert

Arendalsuka 2019, som arrangeres fra 12. til 17. august, regnes som årets viktigste møteplass for ledere i politikk, næringsliv og medier.

 • 500.000 til Arendalsuka

  Agder fylkesutvalg har bevilget 500.000 kroner til Arendalsuka, til tross for at årets arrangement er avlyst. -I denne situasjonen er det viktig å støtte opp, sa fylkesordfører Arne Thomassen. Planleggingen av neste års arrangement er allerede startet.

 • Super-torsdag i Arendal

  - Etter måneder med korona-restriksjoner blir årets tillitsundersøkelse fra Arendalsuka mer aktuell enn noen gang. Det mener Robert C. Nordli i Arendalsuka. Arrangementet krympes i år til en politisk "super-torsdag" i Arendal i august.

 • Næringslivet rammes av avlysning

  Næringslivet på Sørlandet og i Arendal vil merke avlysningen av Arendalsuka godt. Morten V. Haakstad, daglig leder i Arendal Næringsforening, sier denne uka utgjør halvparten av årsomsetningen for enkelte.

  Morten V. Haakstad, daglig leder i Arendal Næringsforening og Rune Guttormsen, konstituert turistsjef i Arendal.
 • – Ikke forsvarlig

  – Arragementet har en stor risiko for smittespredning. Det kommer veldig mange mennesker og de møtes i trange lokaler. Det ville ikke ha vært forsvarlig å gjennomføre Arendalsuka i den vanlige formen, sier smittevernoverlege Preben Åvitsland.

 • – Liv og helse kommer først

  – Det er trist at Arendalsuka ikke arrangeres, men liv og helse kommer først, sier leder av rådet for Arendalsuka, Robert Cornels Nordli. Det er nå bestemt at Arendalsuka 2020 avlyses på grunn av koronaviruset.

Morten V. Haakstad, daglig leder i Arendal Næringsforening og Rune Guttormsen, konstituert turistsjef i Arendal.
Arendalsuka avlyses i år som følge av korona-utbruddet. Ordfører Rober Cornels Nordli orienterer.