Hopp til innhold
Amir Hossein Mirmotahari
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Advokat dømt til 11 års fengsel

Oppsummert

Den tidligere Oslo-advokaten Amir Mirmotahari er dømt til 11 år fengsel for bestilling av bortføring, drapsforbund og bedrageri. Ifølge dommen i lagmannsretten avtalte Mirmotahari i 2015 med en torpedo bortføring av et offer i en voldtektssak.

 • Høyesterett forkaster anke i advokat-sak

  Den tidligere advokaten Amir Mirmotahari fra Oslo nådde ikke fram med sin anke til Høyesterett. Han ble i Borgarting lagmannsrett dømt til 11 års fengsel, for å ha inngått avtaler om å drepe en tidligere klient og kidnappe et voldtektsoffer. Det var en skjerpelse av dommen fra Oslo tingrett.

  Advokaten mente dommene var så like at han mente det var saksbehandlingsfeil. Han anket derfor saken videre til Høyesterett.

  Men Høyesterett mener at lagmannsretten har behandlet saken grundig og på selvstendig grunnlag, og forkaster derfor anken.

 • Omfattende tiltale mot advokat

  Den tidligere advokaten Amir Mirmotahari er tiltalt i en ny sak, melder VG. 44-åringen ble nylig dømt til fengsel i 11 år for en rekke lovbrudd da han var advokat, balnt dem en avtale om å drep en mann og for å ha bestilt kidnapping av et voldtektsoffer.

  Nå er han tiltalt for for bedragerier blant annet mot NAV, sammen med to leger. Eks-advokaten er også tiltalt for å ha smuglet narkotika inn i fengsler til klientene sine, for å ha betalt klienter for å bytte til ham og for å skaffe ham nye klienter. Han er videre tiltalt for grovt skattesvik av 8,7 millioner kroner.

 • Eksadvokat dømt til 11 års fengsel

  Den tidligere advokaten og forsvareren Amir Mirmotahari er i Borgarting lagmannsrett dømt til 11 års fengsel for blant annet å ha inngått en avtale om et drap på en tidligere klient.

  En enstemmig lagmannsrett har besluttet at han er skyldig alle de tiltalepostene som var til behandling i lagmannsretten. Han dømmes til 11 års fengsel.

  Mirmotahari var tiltalt for å ha avtalt et drap på en tidligere klient. Han var også tiltalt for å ha inngått en avtale om å kidnappe et voldtektsoffer.

  I 2019 ble Mirmotahari dømt til 10 års fengsel i tingretten.

  Amir Mirmotahari
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • Vi ha 11 års fengsel for advokat

  Aktor ber om elleve år og seks måneders fengsel for eksadvokat Amir Mirmotahari som er tiltalt for å ha avtalt et drap på en tidligere klient.

  Under saken i Borgarting lagmannsrett er Mirmotahari også tiltalt for å ha inngått en avtale om å kidnappe et voldtektsoffer.

  I 2019 ble Mirmotahari dømt til 10 års fengsel i tingretten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no