Hopp til innhold

Oslo-advokat Amir Mirmotahari siktet for narkotikasmugling

Politiet mistenker at han skal ha smuglet narkotika inn til innsatte i norske fengsler ved flere anledninger, ifølge VG.

Amir Hossein Mirmotahari

PÅGREPET, LØSLATT, PÅGREPET: Advokat Amir Mirmotahari.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Advokat Amir Mirmotahari, som fredag ble løslatt av lagmannsretten, før han igjen ble pågrepet av politiet, er nå også siktet etter narkotikalovgivningen, skriver VG.

Politiet mistenker at han ved flere anledninger har smuglet narkotika inn til innsatte i norske fengsler.

Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt ønsker ikke gå inn på overfor VG hvor mange ganger de mener narkotikasmuglingen inn til innsatte har skjedd, eller hvor store mengder narkotika de mener det er snakk om.

Minst én fange skal ifølge avisen ha kontaktet politiet for å fortelle om narkotikasmugling. Det skal være gjennomført flere avhør.

Hatlo ba i Oslo tingrett mandag om at advokaten varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon.

Nekter straffskyld

Mirmotahari ble siktet for under særedeles skjerpende omstendigheter å ha forsøkt å ha motarbeidet rettsvesenet. Dette etter at VG for snart to uker siden skrev at han i et lydopptak diskuterer muligheten for å bortføre voldtektsofferet i en straffesak.

Han nekter straffskyld for alt.

– Jeg vil ikke si at bruddet på narkotikalovgivningen er det nye hovedmomentet. Det er også nye poster på motarbeidelse av rettsvesenet, tilsvarende det som var i første runde. Dette er en spesiell sak, sier Hatlo.

Maratonrettsmøtet i Oslo tinghus varte i over seks timer, og først tirsdag vil retten avsi en kjennelse i fengslingsspørsmålet.

Lukkede dører

Hatlo begjærte lukkede dører da Mirmotahari på ny ble fremstilt for varetektsfengsling mandag, etter at han ble pågrepet på nytt i Sarpsborg fengsel før helgen.

Mirmotaharis forsvarer, advokat Anders Brosveet, hadde ingen innsigelser mot begjæringen, og etter en kort pause tok retten aktors begjæring til følge.

Rettens begrunnelse er at etterforskningen er i en innledende fase, og at det vil skade etterforskningen dersom informasjon om saken kommer ut. Retten mener også at det er viktig at politiet får ro rundt etterforskningen.

Ifølge VG skal forsvarsadvokat Amir Mirmotahari (38) ha bedt en torpedo om å holde et voldtektsoffer unna rettssaken slik at klienten skulle gå fri. Advokaten avviser anklagene, og sier samtalen fant sted fordi torpedoen skal ha truet ham og familien hans.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ