Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
 • Ukraina: – Minst to drept og flere såret i angrep mot boligblokk i Kramatorsk

  Ukrainske myndigheter melder at det er funnet to døde personer etter at en russisk rakett traff en boligblokk i den østlige byen Kramatisk onsdag kveld.

  – Minst to er drept og sju såret. Dette er konsekvensene av beskytingen av Kramatorsk, skriver guvernør Pavlo Kyrylenko på Twitter.

  Boligblokken skal ha blitt fullstendig ødelagt. Myndighetene mener det er flere mennesker i ruinene av bygningen.

  – Folk skriker under ruinene. Enda en terrorhandling fra russisk side. Den eneste måten å stanse det på og redde folks liv er flere våpen til Ukraina, skriver visestatsminister Mykhajlo Fedorov på Twitter.

 • Kilder til NRK: Utvalg vil gi sykepleieroppgaver til helsefagarbeidere

  Sykehus der sykepleiere gjør flere legeoppgaver og helsefagarbeidere gjør sykepleieroppgaver. Det er anbefalingen fra kommisjon om helsepersonell.

  I rapporten fra Helsepersonellkommisjonen blir oppgavedeling et sentralt tema, erfarer NRK.

  Torsdag kommer rapporten som foreslår store endringer for hva de ulike profesjonsgruppene innen helse skal utføre.

  Kommisjonen mener at svaret ikke er flere ansatte, men at det må jobbes mer effektivt.

  Noen av forslagene er:

  Spesialistene skal ikke gjøre oppgaver andre kan utføre

  Flere oppgaver gis til helsefagarbeidere og ufaglærte

  Man må få bukt med overbehandling

  Hvis forslagene gjennomføres, vil mange sykepleieroppgaver gis til annet helsepersonell i årene som kommer.

 • Overskuddet mer enn halvert for Facebook-eier Meta

  Facebook-eier Meta melder om en nedgang på 55 prosent i resultatet i fjorårets siste kvartal. Bunnlinjen viste et overskudd på 4,65 milliarder dollar.

  Resultatet etter skatt for de siste tre månedene i 2022 tilsvarer 46,5 milliarder kroner med dagens kurs. I den samme perioden året før endte Meta med et overskudd på 10,29 milliarder dollar.

  Resultatet er blant annet svekket som følge av kostnader knyttet til sparetiltak som oppsigelser, stenging av kontorer og en gjennomgang av selskapet strategi for datasentre. (NTB)

 • Oppgang på Wall Street

  Amerikanske børser steg etter nyheten om at den amerikanske sentralbanken øker styringsrenten med 0,25 prosentpoeng.

  Nasdaq steg med 2 prosent, Dow Jones med 0,1 prosent og S & P 500 med 1, prosent.

 • Tyre Nichols stedt til hvile onsdag

  Familie, venner, pårørende etter andre politivold-ofre og visepresident Kamala Harris deltok alle i begravelsen til Tyre Nichols i Memphis onsdag.

  Borgerrettsforkjemperen Al Sharpton leste minneord ved kisten til 29-åringen.

  Presten som forrettet begravelsen i Mississippi Boulevard Christian Church i Memphis, omtalte Nichols som «en god person, en vakker sjel, sønn, far, bror, venn og menneske» som ble revet bort for tidlig.

  Nichols døde tre dager etter at han ble banket opp og grovt mishandlet av fem politibetjenter i begynnelsen av januar. (NTB)

  Tyre Nichols Funeral
  Foto: Andrew Nelles / AP
 • Tiltalt for hallikvirksomhet

  (NTB) En 46-årig mann fra Sandnes skal ha framleid leiligheter til prostitusjon i flere norske byer, deriblant Skien. Politiet oppdaget i fjor vår at flere leiligheter som ble brukt til prostitusjon, var leid ut av det samme eiendomsselskapet. I midten av september ble mannen bak selskapet pågrepet, skriver Bergens Tidende.

 • Skal hindre spredning

  Det brenner i en garasje i Skippagurra i Tana.

  - Den kommer nok til å brenne ned til grunnen. Brannvesenet jobber først og fremst med å hindre spredning til omkringliggende bygg, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen ved Finnmark politidistrikt.

 • Giske gjenvalgt som leder

  Trond Giske (Ap) blir gjenvalgt som leder av lokallaget Nidaros sosialdemokratiske forum. Dette skjedde under årsmøtet onsdag kveld i Folkets hus. Ap-lokallaget er nå landets største med over 3000 medlemmer.

  Trond Giske
  Foto: Joakim Halvorsen / NTB
 • Kreditorene i Dof ber om at det åpnes konkurs

  Kreditorene i det kriserammede offshorerederiet Dof ber om at det åpnes konkurs i det børsnoterte selskapet. Datterselskapene blir skjermet av en konkurs i morselskapet, skriver E24.

  I børsmeldingen står det at selskapets kreditorer nå har bedt retten om å åpne konkurs i Dof ASA fordi de mener det ikke er grunnlag for rekonstruksjon.

  E24 skriver at kreditorene er villig til å inngå en avtale hvor de tar over eierskapet av Dof Services AS og datterselskapene og legge til rette for rekonstruksjon i disse.

  Dermed vil ingen ansatte miste jobben.

  Dette er fordi det kun er det børsnoterte selskapet åpner konkursbehandling i morgen.

 • Ecuador skal vaksinere 2 millioner fugler mot fugleinfluensa

  Ecuador skal vaksinere 2 millioner fugler mot fugleinfluensa. Det opplyser landbruksministeren ifølge Reuters. Ecuador erklærte helsekrise blant dyr i november, på grunn av sykdommen. I januar rapporterte landet om det første tilfellet av fugleinfluensa overført fra dyr til menneske. Cirka 1,2 millioner fugler smittet av sykdommen, er avlivet. Vaksinen forhindrer ikke sykdom blant fuglene, men reduserer dødeligheten, ifølge ecuadorianske myndigheter.

Nyhetsstrømmen

NRK Nyhetsstrømmen keyart skyline generell

NRK svarer

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.