39 døde funnet i lastebil i Essex
Foto: EBU

39 funnet døde i lastebil i England

Oppsummert

Fire vietnamesiske menn er dømt for å ha organisert og bidratt til ulovlig immigrasjon i forbindelse med at 39 mennesker ble funnet døde i en lastebil øst for London i 2019. De døde befant seg i en kjølekonteiner som kom fra Belgia.

 • To dømt etter lastebiltragedien

  To menn ble mandag dømt for uaktsomt drap etter lastebiltragedien i Essex i oktober i fjor. 39 vietnamesiske migranter døde av mangel på luft i en varm konteiner, melder NTB. Også to andre menn ble dømt for å ha medvirket til ulovlig innvandring.

  Lastebil hvor 39 personer ble funnet døde.
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Fire dømt etter lastebildød

  Fire vietnamesiske menn er dømt for sin rolle i saken der 39 mennesker ble funnet døde i en lastebil i Storbritannia i fjor. De er dømt for å ha organisert og bidratt til ulovlig immigrasjon, og fikk fengsel i mellom 2,5 og 7,5 år, melder Reuters.

 • Erkjenner skuld i lastebildrap

  Irske Ronan Hughes erkjenner skuld i drapet på 39 vietnamesiske menn, kvinner og barn som i fjor blei funne døde i lasterommet til ein trailer i Storbritannia. Nord-irske Eamonn Harrison er tiltalt for dei same 39 punkta, men erkjente ikkje skuld.

 • 26 arresterte i Frankrike og Belgia

  26 personar i Frankrike og Belgia er arresterte i samband med dei 39 personane som vart funne døde i ein lastebil i Essex i Storbritannia i oktober i fjor. Det opplyser den franske påtalemakta onsdag, ifylgje Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no