Hopp til innhold

39 funnet døde i lastebil – nå er fire dømt

Fire menn er dømt og fengslet for sin rolle i saken der 39 mennesker ble funnet døde i en lastebil i Essex i fjor. De døde ble funnet i en kjølekonteiner.

39 døde funnet i lastebil i Essex

De døde ble funnet i denne bilen.

Foto: EBU

De fire vietnameserne er funnet skyldige i å ha organisert og bidratt til ulovlig immigrasjon. De ble dømt til fengselsopphold på mellom 2,5 og 7,5 år, melder Reuters.

De 39 døde ble funnet i en lastebil i Grays i Essex i oktober i fjor. Blant de døde var både kvinner og menn og to 15 år gamle gutter.

De fleste ofrene var fra Ha Tinh-provinsen som ligger nord i den sentrale kystprovinsen i Vietnam. Faren til 26 år gamle Pham Thi Tra My fulgte rettssaken i hjemlandet.

– Å gi de skyldige lange straffer vil ikke gi meg datteren min tilbake, sier han til Reuters.

Pham Thi Tra My sendte desperate tekstmeldinger fra lastebilen før hun døde. Immigrantene skal ha betalt i underkant av 200.000 kroner for å komme seg fra Frankrike over til Storbritannia. Lastebilen hadde kommet til britisk jord via en ferge fra Belgia.

Begravelse for en av de døde i Vietnam.

Slektninger av Bui Thi Nhung da hun ble begravet etter at kisten var sendt hjem til Vietnam.

Foto: Hau Dinh / AP

I forrige måned sa en 40 år gammel irsk transportarbeider seg skyldig i saken. En annen mann, som er fra Nord-Irland, har sagt seg ikke skyldig i saken. De to er siktet for drap, menneskesmugling, hvitvasking av penger og bidrag til overtredelse av innvandringsloven. En rettssak mot dem skal starte den 5. oktober.

SISTE NYTT

Siste nytt