Tror alle ofrene kommer fra Vietnam

Britisk politi tror at alle de 39 døde menneskene som ble funnet i kjølerommet på en lastebil i Essex var vietnamesere. Politiet opplyser at de har sporet opp familiene til noen av ofrene.

Lastebilen hvor 39 mennesker ble funnet døde i Essex, Storbritannia.

Lastebilen hvor 39 mennesker ble funnet ihjelfrosset i lasterommet.

Foto: Hannah Mckay / Reuters

– Der vi er nå, tror vi at alle ofrene er vietnamesiske statsborgere, og vi er i kontakt med regjeringen i Vietnam, opplyser Tim Smith i Essex-politiet i en oppdatering på politiets nettside.

– Vi er også i kontakt med et antall familier i Vietnam og Storbritannia. Vi tror vi har funnet familiene til noen av ofrene.

Ti familier i Vietnam har meldt familiemedlemmer savnet.

Da tragedien ble oppdaget, ble det antatt at ofrene trolig var fra Kina.

Alle de døde, 31 menn og 8 kvinner, skal obduseres, for å finne ut den eksakte dødsårsaken. Ingen er foreløpig formelt identifisert.

Brødrepar etterlyst

Det er tidligere blitt kjent at lastebilen med de 39 døde trolig var en del av en kolonne på tre lastebiler. Lastebilene skulle smugle opptil 100 mennesker inn i Storbritannia, ifølge hva familiene til noen av de savnede opplyste til Sky News.

Saken har trolig forgreninger til både Storbritannia, Nord-Irland, Irland og Belgia.

De hovedmistenkte i saken kommer fra Nord-Irland.

Sjåføren som kjørte lastebilen, en 25 år gammel mann i Nord-Irland, sitter fengslet i England. Han er siktet for drap, menneskesmugling, hvitvasking av penger og bidrag til overtredelse av innvandringsloven.

Han skal ifølge britiske medier ha besvimt da han oppdaget de 39 døde menneskene i kjølerommet på containeren han hadde hentet i havnen i Purfleet i Essex.

En 23 år gammel mann, også fra Nord-Irland ble fremstilt for retten i Dublin fredag formiddag. Han er siktet for samme punkter som sjåføren.

I tillegg er et nordirsk brødrepar på henholdsvis 34 og 40 år etterlyst.

Politiet i Belfast ber de melde seg for å bidra med opplysninger til etterforskningen. De skal ha ifølge nyhetsbyrået AP hatt kontakt med en av brødrene på telefon.

Ytterligere tre personer har vært pågrepet, men er sluppet fri mot kausjon.

I Ha Tinh-provinsen i Vietnam er to personer er arrestert, ifølge tv-kanalen VTV.

Vietnamesisk politi mener de to har vært involvert i organisering av menneskesmugling gjennom flere år.

Containeren var kommet fra Zeebrugge i Belgia, og belgisk politi forsøker å spore opp involverte på belgisk side.

Følg utviklingen i NRKs Nyhetssenter:

SISTE NYTT

Siste nytt