NRK Meny
Utøykaia
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

22. juli-minnested

Oppsummert

Det planlagte minnestedet for 22. juli blir lagt til Utøykaia i Hole. Flere naboer er misfornøyde med plasseringen.

 • 12 vil lage Utøya-minnested

  Til sammen tolv team ønsker å formgi minnestedet etter 22. juli på Utøyakaia i Hole. Konkurransen om å få utforme og prosjektere minnestedet ble lyst ut i januar. Det er Statsbygg som skal drifte og forvalte minnestedet på Utøya.

 • Søker team til 22. juli-minnested

  Statsbygg ønsker tilbud fra team som vil formgi og prosjektere minnestedet etter 22. juli ved Utøyakaia i Hole kommune, og har lyst ut invitasjon til en åpen anbudskonkurranse. Teamene må levere tilbud innen 26. februar.

  Utøykaia
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Minnested Utøykaia

  Flere av naboene på Utstranda i Hole etterlyser en ny psykososial konsekvensutredning av å få et nasjonalt 22. juli-minnesmerke i nabolaget. Det skal lages et minnested på Utøykaia, og i går holdt Statsbygg et åpent møte i Hole om minnested-planene.

  Maria Holtane-Berge
  Foto: Anette Skafjeld / NRK
 • Godkjenner 22. juli-minnesmerke

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å fullføre arbeidet med det midlertidige 22. juli-minnesmerke. – Jeg ser fram til at det blir realisert til sommeren, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

  Midlertidig minnested i regjeringskvartalet
  Foto: 3RW/Statsbygg
 • Presenterer skisse til minnesmerke

  I dag klokken 13 presenterer Statsbygg et forslag til midlertidig minnesmerke i regjeringskvartalet etter angrepene i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no