Minnesmerket som er planlagt ved Utøykaia i Tyrifjorden.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

22. juli-minnested

Oppsummert

Det planlagte minnestedet for 22. juli blir lagt til Utøykaia i Hole. Flere naboer er misfornøyde med plasseringen.

 • Sender Utøya-minnesmerke på høring

  Trass i store protester fra naboene har Hole kommune vedtatt å sende forslaget om et 22. juli-minnesmerke på Utøykaia på høring. Beslutningen ble fattet på et møte i kommunens plan- og miljøutvalg mandag kveld.

  Minnesmerket som er planlagt ved Utøykaia i Tyrifjorden.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
 • Avduker minnesmerke søndag

  Søndag avdukes det midlertidige nasjonale minnesmerket for 22. juli-angrepene i regjeringskvartalet. Leder for Støttegruppa for 22. juli, Lisbeth Røyneland, sier at dette er etterlengtet.

 • Minnested på Utøykaia

  Et norsk-belgisk team vant konkurransen om hvem som skal forme det nasjonale minnestedet etter 22. juli på Utøykaia i Hole i Buskerud. I teamet er blant annet en belgisk landskapsarkitekt som har formgitt et minnested etter terrorangrepet i Brussel.

 • 12 vil lage Utøya-minnested

  Til sammen tolv team ønsker å formgi minnestedet etter 22. juli på Utøyakaia i Hole. Konkurransen om å få utforme og prosjektere minnestedet ble lyst ut i januar. Det er Statsbygg som skal drifte og forvalte minnestedet på Utøya.

 • Søker team til 22. juli-minnested

  Statsbygg ønsker tilbud fra team som vil formgi og prosjektere minnestedet etter 22. juli ved Utøyakaia i Hole kommune, og har lyst ut invitasjon til en åpen anbudskonkurranse. Teamene må levere tilbud innen 26. februar.

  Utøykaia
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no