Hopp til innhold

Storberget vurderer å hente politifolk fra distriktene til Oslo

Justisminister Knut Storberget vurderer nå å hente inn folk fra andre politidistrikter på grunn av de mange voldtektssakene i Oslo.

Demonstrasjon mot overfallsvoldtekter i Oslo

Lørdag kveld var det fakkeltog mot de mange overfallsvoldtektene i Oslo den siste tiden.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Knut Storberget

Justisminister Knut Storberget vil hente inn mer politiressurser til Oslo.

Foto: Berit Roald

Den kraftige økningen i anmeldte overfallsvoldtekter hittil i år, gjør at andre politidistrikter nå må forberede seg på å dele sine ressurser med Oslo.

– Andre distrikter kan bidra

Oslo-politiet er fortsatt sterkt preget av 22. juli-etterforskningen. I tillegg har det vært flere drap den siste tiden. Storberget vil nå sette alt inn på å ta voldtektsforbryterne, og derfor mener han at også andre politidistrikter kan bidra.

Han mener situasjonen i Oslo nå er ekstraordinær med så mange overfallsvoldtekter, og at det av denne grunn er nødvendig å sikre de nødvendige politiressursene. – Vi kan ikke å sitte og se på dette, sier han.

– De kan bidra med både personellressurser, analyseressurser og taktiske ressurser i det omfattende arbeidet som kreves når det er så mange saker, sier justisministeren.

LES OGSÅ: Ønsker ikke et frivillig borgervern i Oslos gater

LES OGSÅ: Nå fordeler de voldtektsskylden

– Utnytte egne ressurser

Anfinn Gjengedal

Politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, vil først prøve å greie seg med de eksisterende ressursene i hovedstaden.

Politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, sier at de først må se om de kan utnytte de ressursene de allerede har. Men skulle det vise seg å ikke være nok, er han ikke fremmed for å hente inn resurser utenfra.

Jan Olav Frantsvold, leder i politijuristenes forening, mener politimesteren er bakpå i denne saken.

– Holdningen fram til nå har vært at det er viss stolthet knyttet til at vi skal klare dette på egen hånd. Av alle gode ideer er det bare den beste vil skal bruke, og da trenger vi også hjelp av naboene våre og ikke være så opptatt av at det er 27 distriktsgrenser, sier han.

Denne uken skal Storberget samle nærliggende politidistrikter, Kripos og Politidirektoratet for å finne ut hvordan de skal styrke etterforskningen av voldtektssakene.

LES OGSÅ: Minst tre voldtekter i Oslo i helga

LES OGSÅ: Minst tre voldtekter i Oslo i helga

LES OGSÅ: Storberget: – Oslo fortsatt trygg

LES OGSÅ: Fakkeltog mot overfallsvoldtekter

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger