Lørdag fortalte NRK om flere
En av legene, Rafik Abu-Ramadan, ble i 2008 ansatt i Hammerfest kommune, uten at arbeidsgiver visste at Abu-Ramadan hadde fått over 20 anmerkninger og fire advarsler av svenske helsemyndigheter.
Få timer etter at reportasjen «Farlige leger» ble vist i Lørdagsrevyen i går tok Helsedepartementet kontakt med NRK. De var ikke klar over at farlige leger med ukjent fortid så lett kan få jobb i Norge.
Har du tips i denne saken? Kontakt
Kan bli felles, nordisk legeregister
Roger Ingebrigtsen, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.
Foto: Marita Andersen / NRK– Det er veldig alvorlig når folk som overhodet ikke skulle hatt jobb på norske sykehus og norske kommuner, får jobb der. Vi reagerer med overraskelse over at det kan skje, sier Roger Ingebrigtsen, statssekretær i Helse- og omsorgdepartementet.
Kontrollrutinene i helse-Norge er tydeligvis for dårlige. Nå lover regjeringen tiltak for at pasientene skal være trygge på at legene som behandler dem ikke er farlige. Arbeidet starter allerede mandag.
Helsedepartementet utelukker heller ikke at det kan bli etablert et felles, nordisk register over leger som har advarsler og anmerkninger.
- NETT-TV:
Skal på dagsorden
Helsedepartementet mener saken er svært alvorlig og varsler at de ønsker en full gjennomgang av rutiner ved alle norske helseinstitusjoner som ansetter utenlandsk personell.
– Dernest tar vi et internasjonalt initiativ allerede i morgen sammen med våre nordiske land for å sette saken på dagsorden internasjonalt, sier Ingebrigtsen.
- Les også:
- Les også:
SE VIDEO: Lege Jonas Ingimarsson viser bilde av gutten som ble fraktet til akuttmottaket i Ystad i Sverige, etter omskjæring utført av skandalelegen Rafik Abu-Ramadan.