VG: Tom Hagen vitnet i kidnappingssak i 2005

Ifølge VG skal et kidnappingsoffer ha løpt inn i huset til milliardær Tom Hagen og hans savnede kone Anne-Elisabeth Hagen i 2005. Døren var ulåst, skriver avisen.

Investor Tom Hagen

En dom VG har fått tilgang på avslører at investor Tom Hagen i 2005 vitnet i en kidnappingssak.

Foto: Torbjørn Olsen / Gd / NTB scanpix

Det fremgår i en dom fra Oslo tingrett som VG har fått tilgang på.

Ifølge dommen skal en mann ha blitt dratt inn i baksetet på en bil på Høybråten i Oslo, da han var på vei hjem fra byen natt til 13. februar 2005.

Bilen stoppet senere ved rådhuset i Lørenskog, bare noen steinkast unna boligen til investor Tom Hagen og hans kone Anne-Elisabeth Hagen.

Løp inn i milliardærens bolig

Kidnappingsofferet klarte å unnslippe gjerningsmennene, og løp deretter over isen på Langvannet og inn i ekteparets bolig, der han vekket Tom Hagen.

«Fornærmede var livredd. Han sa til Hagen at han var blitt kidnappet, og at noen skulle ta livet av ham. Hagen ringte hjem til foreldrene til fornærmede.», står det i dommen ifølge VG.

I dommen fremgår det også at døren var ulåst.

To brødre og en kamerat ble i Oslo tingrett domfelt for frihetsberøvelse i kidnappingssaken fra 2005.

Huset til Anne-Elisabeth og Tom Hagen

Kidnappingsofferet tok seg i 2005 inn i huset til Anne-Elisabeth og Tom Hagen på Fjellhamar, for å be om hjelp.

Foto: Nadir Alam / NRK

Involvert i ny kidnappingssak

13 år senere er ekteparet igjen involvert i det politiet etterforsker som en kidnappingssak.

Anne-Elisabeth forsvant fra ekteparets bolig for ti uker siden, og det har blitt fremsatt alvorlige trusler og krav om løsepenger i kryptovaluta fra det som angivelig er kidnapperne.

VG har vært i kontakt med etterforskningsleder Tommy Brøske, som ikke kan kommentere hvorvidt dommen fra 2005 inngår i den pågående etterforskningen til politiet.

Han ønsker heller ikke å svare på om døren til ekteparet var ulåst på tidspunktet da Anne-Elisabeth angivelig skal ha blitt kidnappet, slik den var i 2005.

Anne-Elisabeth Hagen (68) ble trolig bortført mot sin vilje 31. oktober 2018. Dette er saken kort oppsummert.

Aner ikke hvor hun befinner seg

Politiet har foreløpig ikke mottatt noen livstegn fra Anne-Elisabeth. De aner heller ikke hvor hun kan befinne seg.

Deres hovedteori er at hun er bortført og holdes fanget ett eller annet sted i Norge eller i utlandet.

– Vi vet fortsatt heller ikke om hun har blitt holdt skjult på ett og samme sted siden onsdag 31. oktober, sier politiinspektør Tommy Brøske.

Forsvinningssaken i Lørenskog

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etter at saken ble offentliggjort har det kommet nye opplysninger om det mystiske dokumentet som lå igjen i boligen etter at Anne-Elisabeth forsvant. I dokumentet krever gjerningspersonene løsepenger i den ikke-sporbare kryptovalutaen Monero.

NRK har fått opplyst at den aktuelle kryptovaluta-kontoen ble opprettet rett etter publiseringen av en artikkel der Tom Hagens navn ble omtalt. Dette etterforskes nå av politiet.

Etterlyste vitner - ingen har meldt seg

Ingen er foreløpig mistenkt i saken. Torsdag gikk politiet ut med en overvåkningsvideo som viser tre personer som befant seg på gangveien ved Tom Hagens arbeidsplass morgenen 31. oktober.

De tre personene har status som vitner i saken, men ingen av dem har foreløpig meldt seg.

Etter at saken ble offentliggjort tirsdag, mottok politiet over 100 tips. Siden offentliggjøringen av overvåkingsvideoen har de fått inn ytterligere 150.

– Det er ikke noen vesentlige endringer i status på saken. Vi har fått flere tips om kjøretøy, personer og aktiviteter i området, sier politiinspektør Brøske, som understreker at saken fremdeles har høyeste prioritet.

SISTE NYTT

Siste meldinger