Venstre: – Vi har latt tvilen komme Anundsen til gode

Venstre går ikke mistillit mot Anders Anundsen, men mener hans håndtering av asylbarn-saken er sterkt kritikkverdig. Venstre-leder Trine Skei Grande lover at partiet likevel skal følge opp barna som har blitt sendt ut.

Anders Anundsen

PRESSET: Justisminister Anders Anundsen har vært under hardt press for sin håndtering av asylbarn-saken.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Abid Raja

KRITISK: Abid Raja i Venstres stortingsgruppe sier det har vært tvil om man skulle gå inn for mistillit mot Anundsen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det kom frem på en pressekonferanse i Vandrehallen like etter klokken 14 i ettermiddag. NRK meldte allerede i forrige uke at det ikke var flertall i Venstres stortingsgruppe for et mistillitsforslag, men den endelige bekreftelsen har latt vente på seg.

Abid Raja i Venstres stortingsgruppe sier det har vært vanskelig å bestemme seg for om man skulle gå for mistillit eller ei, og sier spørsmålet har blitt drøftet flere ganger i gruppa.

De siste vurderingene ble gjort senest i dag, mandag, sier Raja.

– Det ligger et stort alvor i det å konkludere på mistillit etter grunnloven. Da må man være ekstra sikker i sin sak. I dette tilfellet ligger vi på noe jeg vil karakterisere som et vanskelig tvilstilfelle.

– Tvilen kommer Anundsen til gode

Raja har også jobbet som forsvarsadvokat, og bruker en formulering fra jussen for å beskrive hvor vanskelig vurderingen har vært:

– Det er argumenter for og mot, og når det er så sterk tvil ligger det naturlig at man lar tvilen komme den enkelte til gode, sier Raja.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier at man til tross for dagens avgjørelse, ikke komme til å la asylbarn-saken ligge.

– Det er veldig stor bekymring i hele Venstre sin organisasjon når det gjelder dette. Den bekymringen handler ikke om statsråden, men om de ungene som er sendt ut. Når man innrømmer og beklager en feil, må man også være villig til å ordne opp overfor dem feilen gjelder, sier Grande.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trine Skei Grande

RAUS: Venstre-leder Trine Skei Grande vil ikke støtte forslaget om å fremme mistillit mot Anundsen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Håndtert på en dårlig måte

Fredag ble det kjent at heller ikke støttepartiet KrF går inn for å støtte SVs forslag om å fremme mistillit mot Anundsen. Dermed er det ikke flertall for forslaget på Stortinget, til tross for Senterpartiet og Arbeiderpartiets støtte.

Det er for øvrig første gang på 32 år at Arbeiderpartiet har gått med på å fremme et mistillitsforslag.

Raja påpeker at Venstre, til tross for å være et støtteparti til regjeringen, mener Anundsen har håndtert asylbarn-saken på en dårlig måte.

– Vi mener det er sterkt kritikkverdig at Anundsen ikke har gitt dekkende informasjon til Stortinget, og at den varslede politikkendringen ikke ble fulgt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger