Treholt-saken utsettes likevel i én måned

Arne Treholts forsvarer Harald Stabell har fått medhold og får likevel én måneds utsettelse på å komme med bemerkninger til Gjenopptakelseskommisjonens arbeid.

Harald Stabell og Arne Treholt

Arne Treholt og hans forsvarer Harald Stabell får nå den utsettelsen de har bedt om.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det bekrefter kommisjonens leder Helen Sæter overfor NRK.

Helen Sæter, leder for Gjenopptakelseskommisjonen, om Treholt-saken

Helen Sæter og resten av Gjenopptakelseskommisjonen får ikke behandlet partenes innspill på sitt neste møte.

Foto: Nyhetsspiller

Gjenopptakelseskommisjonen var ferdig med sitt arbeid 16. februar i år. De sendte da materialet fra avhørene til partene i saken, som opprinnelig skulle komme med sine tilbakemeldinger innen i går.

Harald Stabell ønsket ekstra tid og ba for et par dager siden om én måneds utsettelse.

Stabell får den utsettelsen han ba om

Gjenopptakelseskommisjonen svarte med å møte ham på halvveien og gi to ukers utsettelse, slik at kommisjonen kunne se på partenes innvendinger på sitt neste møte 30. mars før det avgjøres om det blir en gjenopptakelse av Treholt-saken eller ikke.

Men etter at Stabell i går igjen sendte krav om å få utsatt svarfristen med én måned, gir kommisjonen ham medhold og øker utsettelsen de først ga, fra to uker til én måned, som Stabell ønsker.

– Det er viktigere at det blir foretatt en grundig og riktig behandling av saken, enn at den hastes gjennom av kommisjonen, sa Stabell som begrunnelse for at han ville ha saken utsatt.

Lasse Qvigstad

Lasse Qvigstad er, i motsetning til Harald Stabell, fornøyd med kommisjonens arbeid.

Foto: Gunnar Sakshaug / NRK

Stabell og Treholt er ikke fornøyd med Gjenopptakelseskommisjonens arbeid.

Stabell mener blant annet at viktige vitner ikke er blitt hørt, og han har reagert på at Treholt ikke har fått utlevert kommisjonens undersøkelsesmateriale.

Qvigstad fornøyd med kommisjonen

Stabells motpart, førstestatsadvokat Lasse Qvigstad, er på sin side godt fornøyd med Gjenopptakelseskommisjonens arbeid og trengte ikke lenger tid på å komme med sin tilbakemelding til kommisjonen.

– Slik vi ser det, er det ikke behov for å gjøre flere undersøkelser, sa Qvigstad til NRK i går, etter at han hadde levert sin innstilling til kommisjonen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger