30-åring varetektsfengslet for Bråten-drapet

30-åringen som er siktet i forbindelse med drapet på Egil Tostrup Bråten (23) i 2002, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker. Fra før er en 32-åring fengslet i saken.

Politiet fant Egil Tostrup Bråten knivstukket noen få meter fra inngangen til Nordahl Bruns gate 22.

Politiet fant Egil Tostrup Bråten noen få meter fra inngangen til Nordahl Bruns gate 22.

Foto: Erik Johansen/Politiet / NTB scanpix

30-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling lørdag, mens den medsiktede 32-åringen ble fengslet fredag.

– Min klient samtykker til fengslingen i fire uker, men erkjenner ikke straffskyld, sier 30-åringens forsvarer Vegard Aaløkken til NTB.

Nekter straffskyld

I avhør har 32-åringen forklart at han var til stede da Bråten ble drept, ifølge VG. Men begge de siktede nekter straffskyld for siktelsen om drap eller medvirkning til drap. 30-åringen har foreløpig ikke blitt avhørt.

– Han vil stille i avhør i løpet av neste uke, sier Aaløkken til nyhetsbyrået.

Politiadvokat Andreas Strand ville foreløpig ikke si noe om hva som har ledet til pågripelsen.

– Nå skal vi få avhørt den siktede, og så legge løpet etter det, sier han.

Forsvarer Vegard Aaløkken (t.

30-åringens forsvarer, advokat Vegard Aaløkken, og politiadvokat Andreas Strand (t.h.) under fengslingsmøtet i Oslo tingrett.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Drept på åpen gate

Pågripelsen av 32-åringen i saken skjedde nesten på dagen 16 år etter at Egil Tostrup Bråten ble knivstukket utenfor boligen sin i Nordal Bruns gate i Oslo. En politipatrulje fant ham tilfeldigvis kort tid senere, men han døde av skadene kort tid etter ankomst på Ullevål sykehus.

Bråten hadde vært på kino, og var trolig et tilfeldig offer. Politiet har lenge jobbet med en teori om at han ble drept under et ransforsøkt utenfor bygården der han bodde.

Bråtens foreldre har tidligere uttalt at de ikke trodde saken ville bli oppklart. De sier de har fått nytt håp om å få svar på hva som skjedde, men at de avventer politiets etterforskning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger