NRK Meny
Normal

– Et økt håp om at saken kan bli oppklart

Foreldrene til Egil Tostrup Bråten er avventende før de tør å tro at gjerningspersonene faktisk er funnet. I dag knyttet den siktede 32-åringen seg til saken, og en ny person ble pågrepet og siktet.

Politiet fant Egil Tostrup Bråten knivstukket noen få meter fra inngangen til Nordahl Bruns gate 22.

Egil Tostrup Bråten (23) er funnet knivdrept i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo natt til 19. november 2002.

Foto: Erik Johansen/Politiet / NTB scanpix

Bistandsadvokat Anne-Kristine Bohinen

Bistandsadvokat Anne-Kristine Bohinen

Foto: Mats Sparby / NRK

– De får et sterkt økt håp om at saken kan bli oppklart, men de er fortsatt avventende til at politiet sluttfører sin etterforskning og får alle brikkene på plass, sier bistandsadvokaten til foreldrene til Egil Tostrup Bråten, Anne Kristine Bohinen.

– De ønsker at politiet skal sluttføre sitt arbeid, slik at saken kan bli oppklart. Det har vært mange og lange år med mye usikkerhet.

På en pressekonferanse klokken 21.00 i kveld fortalte politiinspektør i Oslo-politiet Grete Lien Metlid at den siktede 32 år gamle mannen knytter seg til den 14 år gamle drapssaken, etter å ha sittet to dager i avhør.

Bare kort tid etter, rundt klokken 21.30, kom Metlid med ny informasjon. Hun forklarte at nok en mann (30) er pågrepet, i tillegg til 32-åringen.

Politiinspektør Grete Lien Metlid improviserte en nye pressekonferanse hvor hun fortalte politiet at nok en mann er pågrepet. han skal være fra Oslo og er siktet.
Fra før hadde hun fortalt at etter to dager med intense avhør ga den første drapssiktede 32-åringen en ny forklaring og der han knytter seg til det 14 år gamle drapet på Egil Tostrup Bråten.

– En voldsom utvikling

Politiet har også informert de pårørende om siste utvikling i saken.

Hva tenker foreldrene om at en person har knyttet seg til saken i avhør?

– Det er klart at det er en voldsom utvikling at en person knytter seg til saken, da er man kommet mye lengre, men samtidig er det fortsatt mange usikkerhetsmomenter, sier Anne Kristine Bohinen.

– Hvordan har foreldrene vært forberedt på denne utviklingen?

– Forberedt på alt dette kan det ikke være. Mine klienter er avventende og utmattet etter all denne informasjonen som har kommet denne dagen. Nå ønsker de en rolig kveld. De avventer etterforskningen nå før de tør å tro på at gjerningspersonene faktisk er funnet, sier Bohinen.

Også 30-åringen er siktet for drap eller medvirkning til drap, opplyser Grete Lien Metlid.

– Mannen er fra Oslo, og ble pågrepet her i Oslo nå i kveld. Noe mer kan jeg ikke si, dette er helt ny informasjon. Det vil også bli avhør av denne personen, men når det skjer er det for tidlig å si noe om, sier Metlid.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger