NRK Meny
Normal

Tiltale: Drapstruet kvinne (78) to dager før han drepte henne

En 65 år gammel mann er tiltalt etter knivdrapet på en kvinne (78) i Oslo i mai i fjor. Han skal ha truet med å drepe kvinnen i dagene før drapet og er tidligere dømt for drapsforsøk med kniv.

Tøyen

SPERRET AV: Politiet sperret av deler av boligblokken der kvinnen ble funnet død på Tøyen i Oslo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Du vet hva som skjer hvis du ikke åpner døra» og «hvis du ikke åpner døra så dreper jeg deg», skal mannen ha sagt da han oppsøkte kvinnens adresse torsdag 12. mai i fjor, bare dager før drapet.

Fredag troppet han opp på nytt og hadde med seg kniv, ifølge tiltalen. Politiet skal ha blitt varslet om hendelsen.

Søndag rykket politiet ut til mannens leilighet, i Kolstadgata på Tøyen i Oslo, og fant kvinnen brutalt drept.

60 stikk og skader

78-åringen var utsatt for omfattende vold, og obduksjonen viste minst 60 brudd-, knusnings- og stikkskader utført med, slag, spark, flaske og kniv. Drapet skjedde i tidsrommet mellom lørdag 14. mai klokken 16 og søndag klokken 14.

Forsvarer Simen Skjønsberg

Simen Skjønsberg forsvarer 65-åringen.

Foto: Advokatfirmaet Sulland

– Han husker ikke drapshandlingen, og overfor politiet har han valgt å erkjenne straffskyld. Han har samarbeidet så langt han har kunnet, sier forsvarer Simen Skjønsberg til NRK.

Mannen er ifølge forsvareren ikke spurt ennå om han erkjenner straffskyld for trusler.

Drapsforsøk i 2006

Mannen har en voldelig bakgrunn. I 2008 ble han dømt til forvaring i syv år for å ha stukket sin daværende kjæreste 12 ganger med en kokkekniv i 2006. Saken ble anket til lagmannsretten hvor han fikk en mildere straff og slapp forvaring.

NRK har vært i kontakt med Karoline Henriksen, bistandsadvokat for den avdødes kvinnens pårørende. Henriksen sier hun ikke har noen kommentar til saken nå. Heller ikke statsadvokat Tonje Tønder vil kommentere saken.

Politiet i Oslo har ikke vært tilgjengelige for kommentar fredag ettermiddag. Rettssaken skal opp i Oslo tingrett i august.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger