Hopp til innhold

Svakere enn ventet fra Telenor

Telenors resultater for fjerde kvartal er svakere enn det analytikerne ventet på forhånd. Resultatet påvirkes negativt av en nedskriving på en milliard kroner i et selskap som ble kjøpt for ett år siden.

Telenors nye konsernsjef Sigve Brekke

Telenors konsernsjef Sigve Brekke la torsdag frem resultatet for fjerde kvartal, som var bedre enn for ett år siden, men likevel under forventning.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Telenor oppnådde et driftsresultat (EBITDA) på 10,8 milliarder kroner i fjerde kvartal 2016.

På forhånd ventet analytikerne et driftsresultat på 11,23 milliarder kroner, ifølge TDN Finans.

I fjerdekvartalsrapporten skriver konsernsjef Sigve Brekke at inntektene falt med 1 prosent til 33,1 milliarder kroner, noe som ga en driftsmargin på 33 prosent for fjerde kvartal.

Milliardnedskriving på nyinvestering

Telenor skriver i rapporten at det har tatt en regnskapsmessig nedskriving på 1 milliard kroner i det amerikanske teknologi- og markedsføringsselskapet Tapad.

Ten Awards

Tapad-gründer Are Traasdahl tjente 1,45 milliarder kroner da han og en medgründer solgte Tapad til Telenor for i overkant av 3 milliarder kroner for ett år siden. Selskapet lå høyt på Forbes liste over lovende selskaper. Nå har Telenor skrevet ned investeringen med en tredel.

Foto: Craig Ruttle / AP

Årsaken skal være svakere forventninger til fremtidig inntjeningsmuligheter.

NRK.no skrev 2. februar i fjor, for eksakt ett år siden, at Telenor kjøpte 95 prosent av aksjene i selskapet for 360 millioner dollar, noe som den gang tilsvarte om lag 3,1 milliarder kroner.

Dermed er tilsynelatende en tredel av investeringen barbert bort på ett år.

Bedre enn året før, men svakere enn ventet

Resultatet før skatt endte på 3,822 milliarder kroner for fjerde kvartal. I samme periode året før var resultatet før skatt negativt med 398 millioner kroner.

Hegnar.no skriver at analytikerne imidlertid ventet et plussresultat som var langt bedre, 6,733 millioner kroner.

Nettoresultatet etter skatt endte på 2,9 milliarder.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger