Hopp til innhold

Vurderte å trekke seg som styreleder i Telenor

Det har vært en real skittentøyvask mellom styreleder og daglig leder i Telenor den siste uken. Onsdag snakket partene for åpen mikrofon.

Etter over en uke med uro rundt toppledelsen i Telenor møtte konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn pressen

Styreformann Gunn Wærsted og Telenor-sjef Sigve Brekke på dagens pressekonferanse.

Siden Dagens Næringsliv for en uke siden skrev at Telenors styreleder Gunn Wærsted har bedt daglig leder Sigve Brekke om å trekke seg, har internbråket i Telenor rullet og gått i landets medier.

Nå innrømmer Wærsted at hun ikke bare har bedt Brekke trekke seg fra jobben, men at hun også selv var inne på tanken om å trekke seg som styreleder.

– Jeg har hatt en dialog med konsernsjefen om hans stilling. Den dialogen er avsluttet. Tanken om selv å slutte har også streifet meg, men den tanken har vært kort.

Benekter personkonflikt

Til tross for at Wærsted ba Brekke om å slutte, benekter hun at det har vært en personkonflikt mellom henne og Telenors daglige leder.

– Det har vært en uenighet i styret knyttet til konsernsjef Brekke, men Sigve (Brekke, red.anm.) og jeg har faktisk hatt en god tone og samarbeidssituasjon, sier ¨Wærsted.

– Styret har behandlet saker knyttet til strategi, etterlevelse av etiske retningslinjer og ledelseskultur. Uenighetene rundt styreleder er ikke knyttet til en bestemt sak, men jeg ønsker ikke å kommentere ytterligere på diskusjoner i styret eller samtaler mellom Sigve og meg. Jeg har løpende dialog med Sigve om mye, men dialogen om hans stilling har vært forankret i styret, sier Wærsted.

Telenor bekrefter at Brekke fortsetter

Etter to dagers styremøte bekreftet Telenor i går at de fortsatt har tillit til sjefen.

Hun benytter også anledningen til å beklage den støyen som har vært rundt selskapet de siste dagene overfor både aksjonærer og ansatte i Telenor. Dette mener hun skyldes alle lekkasjene i mediene om styreinterne forhold.

– Lekkasjer blandet med rykter og spekulasjoner er en kraftfull blanding. Vi i styret har funnet det nødvendig å gå ut med info som et styre normalt ikke vil gjøre og som jeg mener det prinsipielt er feil å gi. Styret er opptatt av å skape ro rundt selskapet, og derfor går vi likevel ut med denne informasjonen, sier Wærsted.

Blant annet opplysningen om at hun har bedt Brekke slutte som konsernsjef i Telenor.

Bedt om å slutte, nå mener styret han er rett mann

Det har også vært spekulert i om Brekke ville måtte forlate jobben. Et enstemmig styre, med Wærsted i spissen, mener nå at Brekke fortsatt er rett mann på rett plass i Telenor

– Styret er nå samlet i vurderingen av at Brekke fortsetter, sier Wærsted i dag.

AKTUELT NÅ