Hopp til innhold

Støre: Giske har opptrådt på kritikkverdig måte

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier i en pressemelding at han har gjort det klart for nestleder Trond Giske at han har opptrådt på en kritikkverdig måte. – Beklager sterkt, sier Giske.

TV-sending om Arbeiderpartiets håndtering av Giske-saken.

I pressemeldingen opplyser Ap-lederen at han og partisekretær Kjersti Stenseng har hatt et møte med nestleder Trond Giske torsdag. Der har de «hatt en gjennomgang sammen med Trond Giske av varsler som er kommet inn til partiet, vedrørende ham», forteller Støre.

– Jeg kan av hensyn til de berørte ikke kommentere enkeltsaker. Men jeg har understreket alvoret i situasjonen når partiet mottar slike varsler. Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig, sier Ap-lederen i uttalelsen.

– Trond har overfor meg uttrykt at han tar inn over seg alvoret og at han forstår at han har opptrådt på en måte som har ført til disse reaksjonene, sier Støre videre.

Stortingsvalget 2017

TAR TIL SEG KRITIKKEN: – Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, sier Ap-nestleder Trond Giske i en pressemelding.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Giske: – Tatt til meg kritikken

Trond Giske sier i samme pressemelding at han er gjort kjent med at det er kommet varsler som angår ham.

– Jeg har hatt en gjennomgang av dette sammen med Jonas og Kjersti i dag og tatt til meg kritikken. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det beklager jeg sterkt. Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik, sier Giske.

– Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, og at det er et særlig ansvar for oss som har ledende tillitsverv å sørge for en god partikultur. Dette tar jeg til meg og vil gjøre mitt for å bidra til dette, sier Arbeiderpartiets nestleder.

Lise Christoffersen, stortingsrepresentant fra Buskerud syns det er positivt at nestlederen nå har beklaget.

– Det at han har beklaget syns jeg forså vidt er positivt. Har hørt og tatt med seg det som er sagt og varslet om. Utover dette så blir det vanskelig å kommentere mer nå. Jeg har bare lest det som står i pressemeldingen, sier Christoffersen til NRK.

Partikollega Ingrid Heggø sier til VG at det er bra at Giske beklager.

– Det er spesielt bra for dem som har varslet om atferden – at de er blitt tatt på alvor, sier Heggø til VG og legger til at hun ikke ser noe behov for at saken skal få noen ytterligere konsekvenser for Giske.

Hun sier videre at hun ikke kjenner til det konkrete innholdet i den atferden som nestlederen nå har beklaget.

Avviste upassende oppførsel

Senest i Politisk kvarter for en knapp uke siden avviste Jonas Gahr Støre at Trond Giske har oppført seg upassende:

Støre sier det ikke er grunn til å fremme anklager mot GIske

Onsdag denne uken fikk NRK bekreftet at Støre var direkte involvert i håndteringen av nye varsler fra kvinner som mener de er utsatt for upassende oppførsel fra Giske. Tidligere har Dagens Næringsliv omtalt bekymringsmeldinger og henvendelser som har kommet inn til partiet om nestlederen.

Flere av kvinnene som har kommet med varsler har ifølge NRKs opplysninger bedt om at partisekretær Kjersti Stenseng ble holdt utenfor varslingsprosessen. Bakgrunnen skal være at de opplever at Stenseng er en for nær støttespiller til Trond Giske.

AKTUELT NÅ