Stoltenberg mener Øygard må gå av

Etter det NRK erfarer mener ledelsen i Arbeiderpartiet at Rune Øygard må fjernes fra sine verv.

Øygard torsdag

Rune Øgards tid som ordfører kan være over.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Statsminister Jens Stoltenberg, og resten av Arbeiderpartiets ledelse, er svært opprørt over det som har kommet fram i rettssaken mot Vågå-ordfører Rune Øygard.

Om Øygard må gå kan dog ikke den nasjonale partiledelsen avgjøre, fordi det må bestemmes lokalt i partiorganisasjonen.

Ap mener det vil være riktig å gi gode råd til Vågå Arbeiderparti om å uttrykke mistillit til Øygard. Det har NRK fått bekreftet fredag.

Det kan bli tatt initativ overfor ledelsen i Vågå Arbeiderparti, men dette vil trolig ikke skje direkte fra statsministeren eller partisekretær Raymond Johansen, men via andre sentrale personer, meldte VG tidligere i kveld.

Aps ledelse ønsker ikke kommentere saken overfor NRK fredag kveld.

Tidligere fredag sa fylkesleder i Oppland Arbeiderparti at hun reagerer på den språkbruken som er blitt avdekket fra Øygard til jenta i rettssalen.

– Jeg reagerer på ordbruken som er referert fra en voksen mann til ei ung jente. Den er svært upassende og uakseptabel, sier fylkesleder Kjersti Stenseng til NRK.

Les mer: – Upassende fra en voksen mann

– Ikke skikket til ordførervervet

Deler av opposisjonen i Våga har allerede sagt at de mener Øygard ikke lenger er skikket til ordførervervet og krever hans avgang.

– Vi krever at han går av som ordfører. Han er ikke skikket til denne jobben lenger, og det som han har innrømmet å ha gjort på ordførerkontoret er ikke en tillitsperson verdig, sier kommunestyrerepresentant for Bygdalista i Vågå, Tor Valdvik til avisen.

Men Vågå Sps Anders Gustav Bjørnsen sier til avisen at det er for tidlig å kreve at Øygard skal ta hatten og gå.

– Vågå Sp har ikke noen oppfatning nå om hva som skal være Øygards politiske fremtid. Det pågår en straffesak, og det skal føres mye bevis utover det som allerede er lagt frem.

Fredag kom det fram svært intime detaljer om Øygards kontakt med 16-åringen han er tiltalt for å ha forgrepet seg på seksuelt. Øygard fikk store problemer med å forklare seg i retten fredag og han ble i større grad konfrontert av aktor i saken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger