– Upassende fra en voksen mann

Fylkesleder i Ap Kjersti Stenseng, reagerer på kommunikasjonen mellom Øygard og jenta som fredag ble lagt frem i retten.

Kjersti Stenseng

Fylkesleder i Oppland Arbeiderparti Kjersti Stenseng.

Foto: Ketil Frøland/Kulturdepartementet

Fylkeslederen i Oppland Arbeiderparti reagerer på språket i kommunikasjonen mellom tiltalte og fornærmede i saken.

– Reagerer på ordbruken

– På bakgrunn av noe av det som har kommet fram så langt skjønner jeg at det kommer en del sterke reaksjoner, sier Kjersti Stenseng til NRK.

– Jeg reagerer på ordbruken som er referert fra en voksen mann til ei ung jente. Den er svært upassende og uakseptabel, sier Stenseng.

Hva som vil skje med Øygards politiske karriere i partiet videre, vil hun ikke spekulere i.

– Nå er han som kjent i permisjon, og det vil han fortsette å være så lenge rettssaken pågår. Rettssaken må få gå sin gang, det er lenge igjen ennå.

Hva fylkeslederen måtte mene om saken utover dette, forblir bak lukkede dører.

– Det jeg gir av råd går direkte til Vågå Arbeiderparti, sier Stenseng.

I Vågå skal opposisjonspolitikere ha reagert kraftig etter at korrespondansen mellom Øygard og jenta ble lagt fram i retten fredag.

– Ikke forenelig med posisjonen

– Vi er voldsomt skuffet. Ordførervervet er det høyeste tillitsvervet man kan ha i en kommune, og vi er klinkende klare på at han har forvaltet det på en upassende måte, sier Tor Valdvik, kommunestyrerepresentant for Bygdalista, til VG.

Ifølge avisa uttale han seg også på vegne av leder Svein Blankenborg, og uttalelsene baseres på innrømmelser Øygard har gjort i retten.

Ikke alle er like bombastiske i sine uttalelser fire dager inn i rettssaken.

Vågå Sps Anders Gustav Bjørnsen sier til VG at det er for tidlig å kreve at Øygard skal ta hatten og gå.

– Vågå Sp har ikke noen oppfatning nå om hva som skal være Øygards politiske fremtid. Det pågår en straffesak, og det skal føres mye bevis utover det som allerede er lagt frem.

– Når det er sagt, så er ikke det som er kommet frem i retten i dag direkte forenlig med den ombudsposisjonen en ordfører skal ha, sier Bjørnsen.

Flere saker fra Innlandet