Solhjell går av som nestleder i SV: – Har tungt for å motivere meg

Bård Vegar Solhjell merket under valgkampen at motivasjonen var borte. – For meg ble det et tegn på at jeg burde gå av nå.

Bård Vegar Solhjell går av som SV-nestleder

Bård Vegar Solhjell går av som nestleder i SV. Her er han under dagens pressekonferanse sammen med SV-leder Audun Lysbakken.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

Etter åtte år som nestleder har han informert landsstyret i SV om at han ønsker å trekke fra vervet ved landsstyremøte i november.

– Jeg så at det var optimisme under valgkampen, folk sto på og jeg følte at vi ble møtt med en annen åpenhet og mer positivt syn enn før av velgerne. Likevel slet jeg med å motivere meg. Det var kanskje det fremste beviset for at nå er tiden inne for å gi seg, sier Solhjell til NRK.

Ville gå av i fjor

Egentlig ville han gå av for ett år siden. Under pressekonferansen fredag røpet han at han allerede da hadde informert partiledelsen om at han ville slutte som nestleder.

Men ryktene om den planlagte avgangen sprakk i media. Mange tok kontakt med Solhjell og ba ham fortsette. Siden det fra før av var kjent at Inga Marte Thorkildsen også skulle trekke seg, valgte han å stille til gjenvalg likevel.

Nå er situasjonen en annen.

– Det er bedre å gå av nå, enn å fortsette uten full maskin i et og et halvt år til. Jeg har ikke møtt veggen, jeg skal ikke skilles, det er ikke noe slikt. Men det er bedre for SV å få inn noen som er full av energi, sier Solhjell om avgjørelsen.

– Men har du da vært umotivert som nestleder dette siste året?

– Nei, i fjor høst klarte jeg å finne ny motivasjon i en del nye prosjekter. Jeg synes jeg har hatt et godt år som politiker, sier Solhjell.

Han avviser at valget har noe med politisk uenighet eller samarbeidsproblemer å gjøre.

– Jeg fortsetter som medlem i SV, jeg fortsetter som representant på Stortinget for SV, og jeg kommer til å representere SV i en rekke sammenhenger.

Lysbakken og Solhjell

SV-leder Audun Lysbakken sier han er svært takknemlig for det gode samarbeidet som han har hatt med Bård Vegar Solhjell.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Lysbakken: – Modig og visjonær

SVs leder Audun Lysbakken sier Solhjell har vært en «enorm ressurs» for partiet, og sentral i utviklingen av SVs politikk i mange år.

– Han er en modig og visjonær politiker. Jeg er svært takknemlig for det gode samarbeidet vi har hatt i de årene vi har ledet partiet sammen, sier Lysbakken.

Solhjell er valgt inn på Stortinget for perioden 2013 til 2017. Han har vært sentralstyremedlem i SV siden 1999. Fra 2001 til 2005 var han SVs partisekretær. Han ble valgt til nestleder i 2007 og var SVs parlamentariske leder fra 2009 til 2012.

Solhjell var også kunnskapsminister i den rødgrønne regjeringen fra 2007 til 2009 og miljøvernminister fra 2012 til 2013.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger