NRK Meny
Normal

Skal stille ut Breiviks utstyrskoffert

Informasjonssenteret om 22. juli som åpner denne måneden, skal stille ut deler av Anders Behring Breiviks bombebil og utstyrskofferten han tok med seg til Utøya, skriver Aftenposten.

Bombebilen fra 22. juli

SPRENGT: Politiet satte sammen restene av bombebilen i 2011. Bildet er fra politets lager samme år.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Vi gjør dette i respekt for de omkomne, etterlatte og overlevende, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til Aftenposten.

Den 22. juli i år åpner informasjonssenteret som skal fortelle hva som skjedde på denne datoen for fire år siden.

I første etasje skal senteret stille ut flere gjenstander som Anders Behring Breivik brukte under terrorangrepet, skriver Aftenposten:

  • Deler av bombebilen
  • Utstyrskofferten Anders Behring Breivik hadde med seg til Utøya
  • Breiviks falske ID-kort og politiemblemer
Breiviks uniform

UNIFORMERT: Denne dukken er kledd opp i utstyr som viser hva Breivik hadde på seg på Utøya. Bildet ble vist under 22. juli-rettssaken.

Foto: Politiet

– For alle som opplevde 22. juli er dagen og hendelsene et åpent sår som fortsatt gjør vondt, men vi må formidle denne vonde delen av vår nære historie på en ærlig måte. Senteret viser det som faktisk skjedde, sier Sanner til avisen.

Senteret vil også inneholde bilder, intervjuer og historier fra hendelsen. Det er ifølge Aftenposten blitt lagt vekt på at det ikke skal være et minnested, men et informasjonssenter.

LES OGSÅ:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger