Hopp til innhold

Sirkler inn hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen

Politiet mener de nærmer seg å finne antallet som var i boligen til Anne-Elisabeth Hagen da hun forsvant 31. oktober i fjor.

Anne-Elisabeth Hagen

SAVNET: 69 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært sporløst borte i over åtte måneder.

Foto: Politiet, med tillatelse av familien

– Vi mener at vi har bedre oversikt over åstedet nå, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.

Vet dere hvor mange som har vært inne i huset på forsvinningsdagen?

– Vi er nærmere å vite antallet nå enn vi har vært tidligere, men det gjenstår fortsatt arbeid for å bli enda sikrere i den vurderingen, sier Brøske.

Viktig spor

Brøske ønsker ikke å avsløre hvor mange det er snakk om, av hensyn til etterforskningen.

– Hva er det som gjør at dere føler dere sikrere?

– Uten å gå i detaljer, så handler det om den jobben, vurderingene og tolkningene som er gjort av det som er sikret i etterforskningen. Det er helt sentralt i etterforskningen å få svar på hvem som var i boligen den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant, sier Brøske.

Tommy Brøske

ETTERFORSKER: Politiinspektør Tommy Brøske leder etterforskningen av forsvinningen i Lørenskog.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

Ingen har hørt fra Anne-Elisabeth Hagen siden hun tok en telefonsamtale til et familiemedlem klokken 9.14 om morgenen den 31. oktober i fjor.

Ektemannen Tom Hagen kom hjem fra jobb onsdag 31. oktober klokka 13.30. Bare timer i forveien mener politiet at kona ble bortført.

Også når det gjelder nærområdet utenfor boligen får politiet stadig flere svar, ifølge politiinspektøren.

En politihund undersøker boligen til Anne-Elisabeth Hagen.

UNDERSØKER: Politiet har ved flere anledninger undersøkt boligen og området rundt med hund.

Foto: Wilhelm Sverdvik

– Vi mener at vi har bedre og bedre kontroll. Men det gjenstår fortsatt jobb. Det er en sentral del av en slik etterforskning å få en så god oversikt som mulig og en tidslinje på hva som har skjedd.

Kjøretøy

Brøske gjentar at det fortsatt er fokus på kjøretøy som har vært i området den aktuelle dagen. Politiet jobber med å gå gjennom rundt 6000 timer med videoovervåkning som er hentet inn fra aktuelle steder.

Etterforskningen har den siste tiden gått over i en ny fase, der mye av innsamlingen er ferdig, og politiet forsøker nå i større grad å sette ting i sammenheng og analysere.

– Nå har vi gått inn i en tyngre og dypere etterforskning som vil være tidkrevende. Det handler om i stor grad analytisk tilnærming og se ting i sammenheng og vurdere betydningen av ulike spor som er sikret, og i hvilken grad det kan kaste nytt lys over saken, eller bringe etterforskningen videre, sa politiinspektør Tommy Brøske til NRK nylig.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger