Sirkler inn hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen

Politiet mener de nærmer seg å finne antallet som var i boligen til Anne-Elisabeth Hagen da hun forsvant 31. oktober i fjor.

Anne-Elisabeth Hagen

SAVNET: 69 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært sporløst borte i over åtte måneder.

Foto: Politiet, med tillatelse av familien

– Vi mener at vi har bedre oversikt over åstedet nå, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.

Vet dere hvor mange som har vært inne i huset på forsvinningsdagen?

– Vi er nærmere å vite antallet nå enn vi har vært tidligere, men det gjenstår fortsatt arbeid for å bli enda sikrere i den vurderingen, sier Brøske.

Viktig spor

Brøske ønsker ikke å avsløre hvor mange det er snakk om, av hensyn til etterforskningen.

– Hva er det som gjør at dere føler dere sikrere?

– Uten å gå i detaljer, så handler det om den jobben, vurderingene og tolkningene som er gjort av det som er sikret i etterforskningen. Det er helt sentralt i etterforskningen å få svar på hvem som var i boligen den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant, sier Brøske.

Tommy Brøske

ETTERFORSKER: Politiinspektør Tommy Brøske leder etterforskningen av forsvinningen i Lørenskog.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

Ingen har hørt fra Anne-Elisabeth Hagen siden hun tok en telefonsamtale til et familiemedlem klokken 9.14 om morgenen den 31. oktober i fjor.

Ektemannen Tom Hagen kom hjem fra jobb onsdag 31. oktober klokka 13.30. Bare timer i forveien mener politiet at kona ble bortført.

Også når det gjelder nærområdet utenfor boligen får politiet stadig flere svar, ifølge politiinspektøren.

En politihund undersøker boligen til Anne-Elisabeth Hagen.

UNDERSØKER: Politiet har ved flere anledninger undersøkt boligen og området rundt med hund.

Foto: Wilhelm Sverdvik

– Vi mener at vi har bedre og bedre kontroll. Men det gjenstår fortsatt jobb. Det er en sentral del av en slik etterforskning å få en så god oversikt som mulig og en tidslinje på hva som har skjedd.

Kjøretøy

Brøske gjentar at det fortsatt er fokus på kjøretøy som har vært i området den aktuelle dagen. Politiet jobber med å gå gjennom rundt 6000 timer med videoovervåkning som er hentet inn fra aktuelle steder.

Etterforskningen har den siste tiden gått over i en ny fase, der mye av innsamlingen er ferdig, og politiet forsøker nå i større grad å sette ting i sammenheng og analysere.

– Nå har vi gått inn i en tyngre og dypere etterforskning som vil være tidkrevende. Det handler om i stor grad analytisk tilnærming og se ting i sammenheng og vurdere betydningen av ulike spor som er sikret, og i hvilken grad det kan kaste nytt lys over saken, eller bringe etterforskningen videre, sa politiinspektør Tommy Brøske til NRK nylig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger