Hopp til innhold

Kidnappingssaken: Fant flere ark med beskjeder – språkeksperter gransker

Politiet håper språkeksperter kan sette dem på sporet av hvem som kan ha bortført Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Det er funnet flere ark med beskjeder, opplyser kilder til NRK.

Huset til Tom og Anne-Elisabeth Hagen på Fjellhamar

FANT BESKJED: En beskjed som ble funnet inne i huset knyttes nå til den mulige kidnappingssaken. Språkeksperter undersøker nå arkene som ble funnet.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Politiets hovedteori er at Falkevik Hagen (68), som er gift med milliardæren Tom Hagen (68), ble kidnappet fra parets bolig på Fjellhamar i Lørenskog kommune den 31. oktober i fjor.

De har bekreftet at det har blitt fremsatt krav om løsepenger, i den anledning er det også fremkommet trusler om vold.

De ukjente bakmennene skal ha krevd å få løsepenger utbetalt i kryptovaluta.

Politiet tror Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført fra familiens hjem på Fjellhamar i Lørgenskog den 31. oktober i fjor.

Politiet tror Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført fra familiens hjem på Fjellhamar i Lørgenskog den 31. oktober i fjor.

«En beskjed»

Onsdag ettermiddag får NRK opplyst at flere ark ble funnet inne i huset hvor Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) sist ble sett.

– Det har blitt hentet inn språkeksperter utenfor politiet for å undersøke beskjeden på arkene, sier en person med innsikt i etterforskningen til NRK.

Beskjeden skal være på flere ark. Politiet håper undersøkelsen av arkene kan bidra til å løse det som etterforskes som en kidnappingssak.

– Beskjeden ble funnet inne i kvinnens bolig, bekrefter en annen person med innsikt i etterforskningen til NRK.

Boligen ble gjennomgått over en periode på 14 dager. Operasjonen beskrives som «veldig spesiell» fordi så mange har jobbet på åstedet i lang tid.

Anne-Elisabeth Hagen og Tom Hagen

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært savnet siden 31. oktober. Politiets hovedteori er at hun er kidnappet, og at ektemannen Tom Hagen blir presset for penger i bytte mot løslatelse.

Foto: Privat/Eivind Yggeseth / Privat/Finansavisen

Spor inne i huset

NRK får opplyst at politiet har snudd hver eneste stein i boligen og brukt ukonvensjonelle metoder. For ikke å bli oppdaget har politiet benyttet seg av én sivil bil til og fra huset.

Arkene er et av flere spor som krimteknikere fant i huset. Ifølge VG ble beskjeden funnet av ektemannen.

Ingen mistenkte

På en pressekonferanse på Lillestrøm tidligere i dag opplyste politiet at de ikke vet ikke hvor Anne-Elisabeth Falkevik Hagen befinner seg.

– Slik vi ser det kan skjulestedet være så vel innenfor som utenfor Norges grenser, sa politiinspektør Tommy Brøske ved felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

Etter det NRK erfarer skal de antatte bakmennene ha krevd å bli betalt i kryptovalutaen Monero.

Sivilt politi

Sivile politifolk har også holdt parets bolig under oppsyn siden Falkevik Hagen forsvant.

En av naboene til ekteparet Hagen forteller at han ble oppsøkt av sivilt politi på ettermiddagen den 31. oktober.

– Da jeg parkerte i garasjen etter å ha vært i butikken, stod det to personer der, en mann og en kvinne. De sa de kom fra politiet og lette etter en 13 år gammel jente som var forsvunnet, sier en nabo til NRK.

Anne-Elisabeth Hagen (68) ble trolig bortført mot sin vilje 31. oktober 2018. Dette er saken kort oppsummert.

AKTUELT NÅ