Har hentet inn 6000 timer med videoovervåkning i Lørenskog-saken

Politiet jobber med å gå gjennom 6000 timer video fra overvåkningskameraer på bomstasjoner, trafikkameraer og bensinstasjoner i jakten på savnede Anne-Elisabeth Hagen.

ETTERLYST: Etter å ha hentet inn overvåkningsvideo fra Futurum-bygget hvor ektemannen Tom Hagen jobber, etterlyste politiet 10. januar én syklist og to mørkkledde menn. Hittil er kun syklisten sjekket ut av saken.

Det melder Åsted Norge og TV 2.

En rekke etterforskere har i mer enn fire måneder jobbet på fulltid med å gå gjennom den svært omfattende mengden av overvåkingsmateriale.

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Siden har det ikke kommet noen livstegn fra 69-åringen, og politiet utelukker ikke at hun kan være død. Samtidig fortsetter etterforskningen med uforminsket styrke, blant annet med gjennomgang av video.

Christian Berge
Foto: Anders Fehn / NRK

– Vi har samlet inn 166 terabyte med video. Det tilsvarer 6000 timer eller 255 dager med video. Det er enorme mengder, sier politioverbetjent Christian Berge i Øst politidistrikt til Åsted Norge.

Kamp mot klokka

Etterforskerne som driver med videoprosjektet sitter på Lillestrøm politistasjon og analyserer blant annet biler og personer på bildene. Foreløpig har politiet kun etterlyst de to mennene utenfor arbeidsplassen til ektemannen.

Bilde av huset til ekteparet hagen tatt 27. oktober

27. OKTOBER: Katrine Aanensen tok naturbilder av Langvannet og fikk med seg huset til Hagen på 18 bilder. Hun har sendt dette til politiet.

Foto: Katrine Aanensen

Politiet har også hentet inn bilder og video tatt av publikum i dagene rundt forsvinningen.

– Vi hadde en grei oversikt over hvor vi kunne finne kameraovervåkning, men vi har også fått materiale fra steder vi ikke visste at det fantes slikt. Det har vært en kamp mot klokka, forteller Berge.

To grupper

Overbetjenten forteller at videoprosjektet består av to grupper, én som jobber med den mest aktuelle tidsperioden rundt forsvinningen. Den andre gruppen sjekker tips spesifikt opp mot videomateriale.

– Teledata kan for eksempel knyttes opp mot videoprosjektet. Det er noe vi for eksempel gjør i forbindelse med mannen som ble observert utenfor Futurum-bygget, sier Berge.

Ved minst tre anledninger har det vært kontakt mellom familien Hagen og de antatte kidnapperne.

Den siste kontakten orienterte familiens bistandsadvokat Svein Holden om 11. februar.

Politiet bekrefter mandag overfor NRK at det ikke har vært noe kontakt etter dette.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no