Hopp til innhold

Siktet advokat erkjenner ikke straffskyld

Advokat Amir Mirmotahari som ifølge VG forsøkte å bestille en bortføring av et voldtektsoffer erkjenner ikke straffskyld. Forklaringen hans er at han jattet med i samtale med en torpedo.

Amir Mirmotaharis advokat sier klienten legger ned advokatpraksis men ikke vedgår straffeskyld

Anders Brostveet forsvarer den siktede forsvarsadvokaten Amir Mirmotahari. – Ifølge min klients forklaring har det ikke skjedd noe straffbart, sier han.

Onsdag kveld skrev VG at forsvarsadvokat Amir Mirmotahari (38) skal ha bedt en torpedo om å holde et voldtektsoffer unna rettssaken slik at klienten skulle gå fri.

Advokaten avviser anklagene, og sier samtalen fant sted fordi torpedoen skal ha truet ham og familien hans.

Mirmotahari er pågrepet og siktet for å ha påvirket aktører i rettsvesenet. Han har i dag sittet i avhør med politiet og avgitt forklaring.

– Ifølge min klients forklaring har det ikke skjedd noe straffbart, sier hans forsvarer Anders Brostveet til NRK.

– Jattet med

– Hva er det han mener at har skjedd?

– Det å jatte med en person som driver med utpressing er ikke det samme som å bestille et angrep. Det ble heller ikke ble iverksatt noe angrep, og det var heller aldri hans intensjon. Han har i lengre tid vært utsatt for utpressing, knyttet til det materiale som VG nå har fått, sier Brostveet.

Forsvareren til Mirmotahari ville ikke svare på NRKs spørsmål knyttet til samtalen mellom hans klient og den tidligere straffedømte mannen om den påståtte bestillingen av en bortføring.

Legger ned advokatvirksomheten

Han vedkjenner imidlertid et etisk overtramp:

– Det han har gjort utgjør et så betydelig advokatetisk overtramp at han allerede er i gang med å legge ned advokatvirksomheten

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har opprettet en egen sak mot forsvarsadvokat Amir Mirmotahari.

Ifølge VG skal forsvarsadvokat Amir Mirmotahari (38) ha bedt en torpedo om å holde et voldtektsoffer unna rettssaken slik at klienten skulle gå fri. Advokaten avviser anklagene, og sier samtalen fant sted fordi torpedoen skal ha truet ham og familien hans.

HEVDER HAN BLE LURT: Amir Mirmotahari sier til NRK at han er blitt offer for en «set-up».

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger