Sandberg: Frp skal ha makta i 50 år

Gardermoen (NRK.no): Fremskrittspartiet skal være i posisjon like lenge som Arbeiderpartiet har regjert etter andre verdenskrig, fastslår nestleder Per Sandberg.

Per Sandberg

Per Sandberg mener Frp må øke den aktive medlemsmassen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Denne helgen er rundt 300 Frp-ere samlet til sitt første landsmøte som regjeringsparti. I sin tale lørdag formiddag snakket Per Sandberg om hvordan Frp skulle holde på makta.

– I femti år skal vi sitte der, sa Sandberg.

For å få til dette, må partiet øke den aktive medlemsmassen, framholdt han ifølge NTB.

– Vi trenger enda flere soldater og offiserer. Det er nå den store kampen starter, sa Sandberg.

Vil endre systemet

Trønderen Per Sandberg beskrives som selve ur-Frp-eren. Han er enig i diagnosen som Aps Aksel Braanen Sterri i sin nye bok har gitt eget parti.

– Han sier at den rødgrønne regjeringen var sliten og at Ap styrte uten overordnet linje, uten ideologi. Han har helt rett. Ap har ikke hatt noe å styre etter. Kista deres er tom. De har ikke noe nytt. Og det blir ikke lettere når man samarbeider med Sp og SV, sa Sandberg.

Han avviste anførslene fra kommentatorer som mener partiet umulig kan være i posisjon og utøve systemkritikk samtidig.

– Det er akkurat det mange misforstår. Årsaken til at vi har kjempet for å komme i regjering i 40 år er ønsket om å endre systemer som ikke fungerer til det beste for folk. Vi er i en heldig situasjon. Vi er i regjering og kan utøve systemkritikk samtidig, sa Frp-nestlederen.

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen (Frp) under Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Gardermoen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
– Testen blir i 2016

Det har vært lite kritikk mot regjeringsdeltakelsen på landsmøtet. Frp-nestor Carl I. Hagen tror den store testen for Høyre-Frp-regjeringen blir først om to år.

– Det alvorlige øyeblikket for Frp bli våren 2016. Da kan man ikke skylde på de rødgrønne, at man ikke har hatt tid, eller embedsverket. Da er det bare at man ikke har fått gjennomslag av Høyre, og hvis det største regjeringspartiet hindrer Frp i å få gjennomført mange punkter må man ta regjeringsdeltakelsen opp til vurdering, sier Hagen til NRK.

Hagen tror derfor landsmøtet i 2016 blir langt mer spennende enn det som utspiller seg på Gardermoen denne helgen.

– Ja, åpenbart. Da vil man enten møte et jublende parti med 18-20 prosents oppslutning, eller et parti med indre uenighet og under 10 prosent oppslutning, sier Carl I. Hagen.

Les også: Siv Jensen lover bompenge-reform

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger