Republikanske Trump-motstandere biter i det sure eplet

Mange av toppene i det republikanske partiet gikk i valgkampen åpent ut og kritiserte Donald Trump. Flere av dem stemte ikke på han engang. Det angrer de kanskje litt på i dag.

Donald Trump

Never Trump movement klarte ikke å stoppe Trump fra å vinne presidentvalget. Nå strekker flere ledende republikanere ut hånden til den påtroppende presidenten.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Det republikanske partiet gjorde et brakvalg natt til onsdag. I tillegg til den nyvalgte presidenten, har republikanerne flertall i både Representantene hus og Senatet. Det var en stor overraskelse for de fleste etter en turbulent valgkamp.

For etter flere kontroversielle, splittende og i manges øyne håpløse utspill, flere beskyldninger om overgrep og skikkanerende sexprat på video som skapte storm, vendte mange av de ledende republikanerne Donald Trump ryggen.

Både de tidligere presidentkandidatene Mitt Romney og John McCain, motstanderne i nominasjonsprosessen Jeb Bush og John Kasich gikk åpent ut og sa at de ikke ville stemme på den nå påtroppende presidenten. De mente partikollegaen var uegnet til jobben.

Etter at valgresultatet ble klart fikk pipene en annen lyd på Twitter, skriver Politico.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Harde angrep

– Trumps oppførsel gjør det umulig å fortsette å støtte ham, også delvis, skal John McCain ha sagt i valgkampen ifølge CNN.

Mitt Romney holdt valgmøter der han ba velgerne finne andre kandidater enn Trump. Flere ba han innstendig om å trekke seg. Donald Trump slo tilbake, hver gang.

Laster Twitter-innhold

Never Trumps gratulerer

– La oss bare si at pauseknappen er på i den republikanske borgerkrigen, sier en av frontfigurene av Never Trump movement, David French, til Politico.

Never Trump-bevegelsen fikk i løpet av valgkampen støtte fra flere republikanske og konservative politikere i USA. Flere av dem vurderte til og med å kaste seg inn i presidentvalgkampen som motkandidater.

– Det betyr ikke at det ikke vil være strid og splittelse. Men noen storstilt konflikt blir det nok ikke nå som partiet har gjort det så bra, sier French.

Laster Twitter-innhold

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger