Normal

Raja: Arbeiderpartiets flyktningpolitikk er verre enn Frps

– Frp har gjort mer for asylsøkere og flyktninger mens de har vært i regjering enn det Arbeiderpartiet har gjort, mener Raja.

...men Venstres Abid Raja mener politikken ikke skiller seg nevneverdig fra Arbeiderpartiets.

– Dere driver kun med retorikk, men følger ikke opp med handling, sier Venstres Abid Raja.

Venstres Abid Raja gikk hardt ut mot Arbeiderpartiets flyktningpolitikk under onsdagens valgdebatt om innvandring og integrering.

– Frp har den styggeste retorikken mot asylsøkere og flyktninger, men Arbeiderpartiets politikk i praksis er verre, sier Raja.

– Giske, du sto på scenen og tok imot applaus da dere vedtok på landsmøtet deres at Norge skulle ta imot 10.000 Syria-flyktninger. Men så ble det senket til 8000. Støre har også sagt nei til å være med på en «flyktningavtale nr. 2».

– Dere driver kun med retorikk, men følger ikke opp med handling, sier Raja som mener at Frp har gjort mer for asylsøkere og flyktninger i regjering enn Ap.

Det fikk nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske, til å reagere.

– I en situasjon hvor mange millioner er på flukt og hvor deler av verden går sammen for å hjelpe, så blir debatten Raja prøver å trekke opp litt smått, svarte Giske.

– Det er ikke retorikk å ta imot 8.000 og å være villig til å legge tre milliarder på bordet. Og vi skal være med på dugnad, sier Giske.

Arbeiderpartiet og Venstre havnet i tottene på hverandre under flyktningdebatten.

– Norge er i samme kategori som Saudi-Arabia

Før Stortinget tok sommerferie ble alle partiene, minus Frp og SV, enige om at Norge skal ta imot 8000 kvoteflyktninger fra Syria over tre år.

Frp stemte mot Syria-avtalen fordi det mente det var for mange, mens SV stemte mot fordi de mente det var for få.

– Det er ikke lenger gyldig å debattere om vi skal hjelpe flyktninger der de er eller ei. Nå er det flyktninger både i nærområdene rundt Syria og her i Europa, sier Audun Lysbakken, leder for SV.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen provoserte mange da hun åpnet Frps valgkamp med å oppfordre kommunene til å si nei til å ta imot Syria-flyktningene.

Frps hovedbudskap er at man får mer igjen for pengene ved å hjelpe folk der de er framfor å ta imot flere kvoteflyktninger her hjemme.

– Slike utsagn gjør at Norge stiller i samme kategori som Saudi-Arabia. De har også sagt at de skal hjelpe flyktningene i nærområdene, sier Raja under debatten.

Siv Jensen var ikke til stede for å svare på denne kommentaren ettersom hun og statsminister Erna Solberg måtte dra til Oslo for å håndtere nyheten om at en nordmann skal ha blitt kidnappet av IS.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger