Politiet: Flere har tatt kontakt angående skokjøp

Politiet mener at gjerningspersonen kan være kjøperen av ett av de 300 parene med sko som ble betalt kontant på Spar Kjøp. Nå har flere kjøpere kontaktet politiet.

Lørenskogsaken. Forsvinningssaken med Anne-Elisabeth Hagen.

AVTRYKK FLERE STEDER: Skoavtrykket ble funnet flere steder inne på åstedet. Politiet jakter nå den ukjente personen som har vært inne i huset og avsatte skotrykket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet gikk onsdag ut og ba personer som hadde kjøpt og betalt for fritidssko fra produsenten Sprox på Spar Kjøp med kontanter om å ta kontakt.

Av 1500 par sko som var solgt, var politiet interessert i kjøperne av de anslagsvis 300 parene med sko som hadde blitt betalt med kontanter.

– Etter at politiet i går gikk ut med informasjon om et skosåleavtrykk fra åstedet i Sloraveien, har vi mottatt flere tips, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding torsdag morgen.

Lørenskogsaken. Forsvinningssaken med Anne-Elisabeth Hagen.

DENNE SÅLEN: Det var en skosåle av denne typen som det ble funnet avtrykk av inne på åstedet i Sloraveien. Her er politiinspektør Tommy Brøske avbildet under pressekonferansen onsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet sier at noen av tipsene handler om sko, men også om andre forhold.

– Av hensyn til etterforskingen kan vi ikke kommentere nærmere innholdet i tipsene, sier Brøske.

Politiet sier at responsen ikke har vært så god som de håpet på.

– Vi gjentar derfor budskapet om at vi ønsker å komme i kontakt med alle som har kjøpt Sprox-sko hos Spar Kjøp, kontant, og i størrelsene 44 til 46, om å ta kontakt med politiet.

Fant skoavtrykk

Et av politiets viktigste prosjekter i etterforskningen, har vært å sirkle inn hvor mange som var i huset i dagene før og på selve forsvinningsdagen den 31. oktober i fjor.

NRK vet blant annet at vedlikeholdsarbeidere som jobbet på eiendommen til ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagen ble kalt inn til avhør kort tid etter forsvinningen.

Under en pressekonferanse onsdag, sa politiinspektøren at kriminalteknikerne hadde identifisert skoavtrykk fra en rekke forskjellige sko inne i boligen.

Alle avtrykkene har blitt identifisert og knyttet opp til en eier, bortsett fra ett som stammer fra en et par fritidssko i størrelse 45.

Brøske bekrefter at avtrykkene viser at den ukjente personen har beveget seg rundt inne i huset, men ønsker ikke å gi noen ytterligere detaljer.

– Men stedene er meget relevante, uttalte han til NRK onsdag ettermiddag.

Kjøpt på Spar Kjøp

Med hjelp fra tyske eksperter har politiet funnet ut av skotypen den mulige gjerningspersonen brukte ble kjøpt på Spar Kjøp, og at de ble solgt på ett av 24 salgssteder i Norge.

Pressekonferanse med Tommy Brøske i forbindelse med forvinningen av Anne-Elisabeth Hagen

LIK SÅLE: Politiet ønsker tips om sko som har samme skosåle som disse to skotypene fra produsenten Sprox.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Et av utsalgsstedene som selger skomodellen er på Lørenskog, bare noen hundre meter unna åstedet i Sloraveien.

– Kan skoene være kjøpt i nærområdet?

– Vi kan ikke utelukke det. Det er en Spar Kjøp på Metrosenteret på Lørenskog, sier Brøske til NRK.

Spar-kjøp på Metro Senter på Skårer, 500 meter fra Hagen-fam

I NÆRHETEN: Spar Kjøp ved Metro på Lørenskog. Denne Spar Kjøp-butikken ligger bare om lag 500 meter fra Hagen-familiens hus, i luftlinje.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Nye undersøkelser

Politiet bekrefter overfor NRK at de har gjennomført nye kriminaltekniske undersøkelser i Sloraveien. De nye undersøkelsene ble gjennomført etter sommerferien, altså i løpet av de siste ukene.

Hagen-familiens hus ved Langvannet på Fjellhamar

NYE ÅSTEDSUNDERSØKELSER: Politiet gjennomførte nye undersøkelser inne i villaen i Sloraveien på sensommeren. Hva slags undersøkelser som ble gjennomført ønsker ikke politiet å kommentere.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

– Det er helt naturlig i en sak som dette. En sak som dette gir ikke bare svar, det kommer også nye spørsmål, sier politiinspektør Tommy Brøske til NRK.

Etter det NRK får opplyst, ble alle gardinene i huset trukket for i de timene politiet arbeidet på stedet.

– Vi har vært tilbake og gjort noen nye undersøkelser og andre ting, men detaljer om det vi har gjort kan jeg ikke si noe om, sier Brøske.

Krimkommentator Olav Rønneberg om siste utvikling i forsvinningssaken.

Krimkommentator Olav Rønneberg om siste utvikling i forsvinningssaken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger