NRK Meny
Normal

Pågrepet og siktet for trippeldrap

Politiet har pågrepet og siktet en norsk-paktistansk mann for drap eller medvirkning til drap i Pakstan. To av drapene skjedde i mannens hus i Pakistan.

Politiadvokat Leif Morten Eiden

En norskpakistaner er siktet i en trippeldrapssak i Pakistan.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Politiadvokat Leif Morten Eide har tidligere sagt til NRK at de flere ganger har vært i kontakt med mannen som nå er pågrepet.

Nå bekrefter Eide overfor NRK at norskpakistaneren er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap

– Med bakgrunn i det som har kommet frem i den norske delen av etterforskningen, gjelder siktelsen alle de tre drapene, sier Eide.

Fengsling nummer fire i Norge

Fengslingen kommer bare to dager etter at tre andre i samme sak ble fikk forlenget sin varetektsfengsling med fire uker med brev- og besøks-, medieforbud og delvis isolasjon.

De tre fengslede er et ektepar og deres 29-årige sønn.

– Bakgrunnen for varetektsfengslingen er at politiet trenger arbeidsro og noe tid til å innhente og analysere innkommende opplysninger, slik at vi kan foreta nye avhør av de siktede og presenerere dem for opplysninger vi ha innhentet, sa Eide til NRK den gangen.

Bakgrunnen for saken skal være det politiet mistenker å være et trippeldrap i Pakistan.

De tre drepte skal være en far og to sønner. Den ene av disse skal ha vært gift med datteren til ekteparet som er varetektsfengslet i saken.

Den norske familien ba dem utføre drap og sa de skulle sende penger så de kunne betale seg ut av en knipe, sa politietterforsker Arshad Ahmed ved politistasjonen i Sadar Gujrat til NRK i slutten av mai.

Den såkalte knipen skal ha vært uenigheter om en skilsmisse, ifølge kilder som kjenner familien godt.

Norsk-pakistaneren som politiet nå har pågrepet eier huset der to av drapene skal ha skjedd. Han rømte fra Pakistan til Norge etter drapene, og har forklart til NRK at årsaken til dette var at han fryktet metodene til pakistansk politi.

Tidligere har den nå pågrepne norskpakistaneren hevdet sin uskyld til NRK. Etter det NRK kjenner til skal han også ha hevdet sin uskyld for politiet i tidligere avhør.

Seks personer innvolvert i drapssaken

Hittil er i alt seks personer involvert i trippeldrapssaken i Pakistan 18. mai i år.

De antatte hovedgjerningsmennene er en 54-årig norskpakistaner fra Østfold og en annen mann. Pakistansk politi har jaktet på disse to, men ingen av de to har hittil blitt pågrepet.

Norskpakistaneren som ble pågrepet og siktet torsdag, bekreftet tirsdag overfor NRK at han var i Norge etter å ha kommet seg ut av Pakistan.

Den sjette personen som er involvert i saken er faren til den drapssiktede norskpakistaneren. Han ble 27. mai varetektsfengslet i Pakistan, mistenkt for medvirkning til alle tre drapene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger