NRK Meny
Normal

Broren til en av de drepte i trippeldrapet er lettet over juryens kjennelse

En av de etterlatte etter trippeldrapet i Pakistan håper på å få ro i sjelen etter at juryen i Borgarting lagmannsrett kjente et norsk-pakistansk ektepar skyldig for drapene.

Tanveer Abbas

SAVN: Tanveer Abbas ble drept for tre år siden. Broren hans mener rettferdigheten har seiret etter at svigerforeldrene til Tanveer ble funnet skyldig i å ha drept ham.

Foto: Privat / NRK

– Han var mitt eget blod. Det er umulig å beskrive hvor tungt de tre siste årene har vært for meg og min familie, sier den 37-år gamle broren til Tanveer Abbas.

Tanveer Abbas ble skutt og drept etter å ha giftet seg med sin norsk-pakistanske kusine i skjul, og mot hennes foreldres vilje. Også Tanveer sin bror og far ble drept med flere skudd i mai 2013 i Gujrat øst i Pakistan.

Lettet

I tre år har den etterlatte broren gått til psykolog for å prøve å bearbeide sorgen etter å ha mistet to brødre og faren sin. Mandag kjente juryen i Borgarting lagmannsrett et norsk-pakistansk ektepar for skyldig i ha drept dem. Nå er mannen lettet.

– Rettferdigheten har endelig seiret. Nå er det på tide at de tar konsekvenser for det de har gjort selv om det kommer til å bli smertefullt, sier mannen.

Drapshuset i Gujrat, Pakistan

ÅSSTED: To av drapene skal ha skjedd i dette huset i Pakistan.

Foto: Iram Ansari / NRK

De tiltalte og den etterlatte mannen er i slekt. Også den hovedmistenkte drapsmannen som fortsatt er på frifot er i slekt med 37-åringen.

– Det er helt forkastelig at min egen bror har sluppet så billig unna etter å ha drept brødrene og faren vår, forteller han.

I sorg

Til tross for å ha mistet flere av sine nærmeste familiemedlemmer prøver mannen å se lyst på fremtiden.

– Jeg har mistet hele familien min. Jeg prøver nå å bygge min egen. Heldigvis har jeg tre barn idag. Ett av dem fikk jeg for en måned siden. Det holder meg opptatt smiler han.

Likevel innrømmer 37-åringen at han fortsatt ikke klarer å se på bilder av brødrene og faren sin.

– Det er for tungt, avslutter han.

Trippeldrapssaken i Oslo tingrett

I SLEKT: Både de tiltalte og de drepte er i slekt.

Foto: Grafikk: Vidar Kvien & Marco Vaglieri / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger