Sp-generalsekretær: Er i tett dialog med alle mennene på hytteturen

Generalsekretær Knut M. Olsen holder kortene tett til brystet når det gjelder hvordan han forsøker å røyke ut hvem som sendte den grove meldingen til Liv Signe Navarsete, men sier han har hatt personlige møter med flere av de involverte.

Generalsekretær i Senterpartiet Knut M. Olsen sitter i radiostudio i Politisk kvarter

HAR ANSVARET: Det er generalsekretær Knut M. Olsen som alene håndterer Navarsete-varselet i Senterpartiet nå. Han skal forsøke å finne ut hvem som sendte den tidligere partilederen den grove meldingen i 2016.

Foto: NRK

– Jeg er i tett dialog med alle som var på hytteturen, sier Knut M. Olsen i NRKs Politisk kvarter.

En lørdagsnatt i februar 2016 tikket denne meldingen inn på tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsetes Messenger-konto: «Vi har lyst på fitta di.»

Meldingen ble sendt fra telefonen til tidligere statssekretær Morten Søberg. Han er én av ti menn som var på hyttetur sammen den aktuelle helgen.

Åtte av dem var sentrale Senterparti-politikere, deriblant Ola Borten Moe, nestleder i partiet.

Navarsete hadde tidligere vært i en langvarig strid med Borten Moe. Hun har selv sagt at gruppen som var på hytteturen, spilte en avgjørende rolle i maktkampen i Sp som førte til at hun måtte gå av som leder i 2014.

Alle de ti mennene har den siste tiden benektet å ha sendt meldingen, til tross for gjentatte oppfordringer om at den skyldige bør melde seg. Borten Moe har sagt at han er skuffet og forbannet over at den ansvarlige ikke har stått frem.

– Har møtt mange av dem

Det er kun generalsekretæren som håndterer saken i Senterpartiet.

Har du møtt alle de ti ansikt til ansikt?

– Jeg er i dialog med alle, og jeg har møtt mange av dem ansikt til ansikt. Men jeg vil ikke gå i detalj på hvordan jeg jobber, sier Olsen.

Kanskje du kan samle dem og få dem i samme rom?

– Måten jeg jobber på, må være fortrolig. Jeg ber om respekt for at jeg ikke kan gå i detalj.

Knut M. Olsen og Liv Signe Navarsete står ved siden av hverandre på en pressekonferanse

SKUFFET: Liv Signe Navarsete har sagt at hun er skuffet over hvordan partiledelsen i Sp har håndtert saken. Her er Navarsete sammen med generalsekretær Knut M. Olsen på en pressekonferanse i 2014.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Glemte varselet

Liv Signe Navarsete har uttalt at hun er skuffet over hvordan partiledelsen har håndtert saken. Hun meldte selv fra til partiledelsen da hun fikk meldingen i 2016.

Generalsekretær Olsen bedyrer at både han og partileder Trygve Slagsvold Vedum tar saken på alvor.

– Meldingen ble sendt i 2016. Har dere tatt dette alvorlig i to år?

–Trygve tok tak i saken umiddelbart da Liv Signe varslet ham, tok kontakt med han som eide telefonen og hadde tett dialog med Liv Signe. Så oppfattet vi i partiet at saken var avsluttet.

Da Olsen i fjor ble spurt om #metoo-saker i Senterpartiet, hevdet han at det ikke hadde vært noen varsler. I ettertid har han innrømmet at han da hadde glemt hele Navarsete-varselet.

– I 2016 var ikke jeg inne i selve saken. Det gjorde at den ikke var fremme i pannebrasken min da jeg fikk det spørsmålet. Det burde den ha vært. Gjennom #metoo har vi fått en oppvåkning når det gjelder varsler.

SISTE NYTT

Siste meldinger