Borten Moe om Vedums ultimatum: – Kanskje det som må til

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum truer med å politianmelde den grove sexmeldinga som ble sendt til Liv Signe Navarsete om ikke den skyldige står frem.

Ola Borten Moe

– IKKE KOLLEKTIV HANDLING: Første nestleder i Senterpartiet Ola Borten Moe hevder det var en enkeltperson som sendte den sjikanerende meldinga for to år siden. Borten Moe nekter i likhet med de andre deltakerne på hytteturen for å ha sendt den.

– At vi har kommet hit, er et stort nederlag for oss alle sammen, men kanskje er det det som må til for å komme til bunns i saken, og finne ut hva som har skjedd. Og i alle tilfeller få satt punktum, sånn at vi får kommet oss videre og partiet kan begynne fokusere fullt på politikken igjen, sier Ola Borten Moe til NRK.

Nestlederen i Senterpartiet er en av de åtte Sp-tillitsvalgte som deltok på den omtalte hytteturen på Storlien i februar 2016 der en sjikanerende meldinga ble sendt til den tidligere Sp-lederen.

Borten Moe sier til NRK at han ikke vet hvem som står bak meldinga.

– Dette er en svært krevende situasjon for Liv Signe, for partiet og for alle oss som har vært på denne turen og ikke har noe med tekstmeldingen å gjøre. Dette var ikke en kollektiv handling. Dette er det en enkeltperson som har gjort. En enkeltperson som også har brutt tilliten mellom gode venner, sier Borten Moe.

– Håper vedkommende kommer til fornuft

– Jeg håper at det ikke blir nødvendig med politianmeldelse, og at vedkommende som sendte meldinga tar til fornuft og sier unnskyld til Navarsete og partiet, sier Rune Hjulstad, som er fylkessekretær i Senterpartiet.

Også han deltok på hytteturen, sammen med Sp-rådgiver Jostein Grande, som kommenterer trusselen om politianmeldelse av saken slik:

– For meg er det helt greit at det blir anmeldt. Det er en fornuftig løsning om en ikke finner ut hvem som har sendt meldinga. Jeg oppfordrer fortsatt den som har sendt den, til å stå frem.

Ordfører i Steinkjer, Bjørn Arild Gram støtter også Senterpartilederens tiltak for å røyke ut synderen:

– Jeg har ikke noen annen kommentar, enn at jeg støtter den håndteringen til Trygve Slagsvold Vedum.

Trygve Slagsvold Vedum kaller tekstmelding til Liv Signe Navarsete uhørt og ufin.

LEGGER PRESS: – Jeg håper at den som står bak ugjerningen og vært så ufin og sendt en så uhørt melding, tar ansvar, står fram, rydder opp, så vi blir ferdige med saken, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Alle nekter for å ha sendt meldinga

I tillegg til de ovennevnte deltok også tidligere statssekretær Morten Søberg (Sp), ordfører i Stjørdal Ivar Vigdenes (Sp), tidligere statssekretær Erlens Fuglum og fylkesvaraordfører for Sp Tomas Ivar Hallem.

Det har ikke lyktes NRK å få noen kommentar fra disse lørdag kveld.

To andre menn som ikke er tillitsvalgte i Sp deltok også på turen. Alle ti har nektet for at de sendte meldinga.

Lørdag sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum at han har bestemt seg for å gi frist til onsdag for å få den skyldige til å melde seg for partiledelsen.

Ifølge Vedum har saken både vært belastende for Liv Signe Navarsete, men også for de andre på hytteturen som er uskyldige.

– Jeg håper at den som står bak ugjerningen og vært så ufin og sendt en så uhørt melding, tar ansvar, står fram, rydder opp, så vi blir ferdige med saken, sa Vedum.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger