Naboen var tilholdssted de siste tre månedene

De siste månedene tilbrakte Pimsiri Songngam (37) og sønnen Petchngam (12) i stor grad hos naboene. Også 12-åringens eneste bursdagsfeiring i Norge ble holdt der.

 Pimsiri Songngam og hennes sønn Petchngam

DREPT: Pimsiri Songngam var død da ambulansen kom til åstedet natt til mandag, mens sønnen Petchngam ble bekreftet død på sykehuset. Politiet har siktet en mann, deres ektemann og stefar, for drap.

Foto: Privat

Svein Arne Sæther forteller at mor og sønn var mye hjemme hos ham og kona Chonnanee de siste tre månedene.

Sæther ble kjent med drapsofrene Pimsiri Songngam (37) og sønnen Petchngam (12) da kona hans Chonnanee kom til Norge for ett år siden.

– De var helt fantastiske mennesker. Gavmilde, hjelpsomme og hyggelige. Petchngam var veldig høflig. Han snakket pent og kledde seg pent. Det gjenspeiler mor når en gutt på 12 år oppfører seg så eksemplarisk, sier han.

Svein Arne Sæther

NABO: Svein Arne Sæther ble nær venn av de to ofrene.

Foto: Allan Klo / NRK

Første feiring på tre år

Sæther og kona Chonnanee holdt også bursdagsselskap for Petchngam søndag ettermiddag. Det var en helt vanlig bursdagsfeiring – med latter, lek og moro.

Han forteller at 12-åringen var godt likt på skolen, og at 18 av 20 klassekamerater kom i bursdagen til tross for kort varsel. Han fylte år 19. august, og skulle egentlig feiret helgen før.

– Grunnet bråk hjemme ble feiringen avlyst. Jeg mener at alle barn fortjener en feiring, så da arrangerte vi den hjemme hos oss helgen etter, sier han.

Dobbeltdrap Kirkenes

Det er lagt blomster og lys utenfor leiligheten der Pimsiri og hennes sønn ble drept natt til mandag.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Skulle flytte ut

Sæther forteller at Pimsiri hadde fått bolig på krisesenteret og skulle flyttet inn tirsdag. De kjørte flyttelass søndag kveld. Alle deres eiendeler står nå hjemme hos familien Sæther.

– Hun ble utsatt for psykisk vold hjemme og vi tilbød henne å bo hos oss i en periode. Men hun valgte å sove hjemme til hun fikk plass på krisesenteret. Ellers var hun hos oss eller hos andre venner, forklarer han.

Fungerende påtaleleder i politiet i Finnmark, Morten Daae bekrefter overfor NRK at 37-åringen skulle flytte inn på krisesenter.

Politiet har en teori om at ektemannen har skutt mor og barn, for så å ville ta sitt eget liv. Den siktede ble fraktet til sykehus med store skader, og er nå fraktet til Ullevål universitetssykehus for behandling. Stefaren skal ikke ha vært til stede under bursdagsfeiringen.

Avvist av politiet

Pimsiri oppsøkte også politiet før hun ble drept. På spørsmål fra politiet om hun var utsatt for vold, skal hun ha svart nei. Sæther mener imidlertid at den psykiske volden skulle blitt tatt på alvor.

– Jeg mener politiet burde kommet på et hjemmebesøk etter en slik bekymringsmelding, sier han.

Politimester i Finnmark, Ellen Katrine Hætta bekrefter overfor NRK at 37-åringen var i kontakt med politiet sist fredag.

– Da var hun mest opptatt av status på oppholdstillatelsen på sønnen sin, i tilfelle hun skulle velge å flytte fra sin ektemann, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger