– Det beste minnet mitt om ham var at han alltid smilte

KIRKENES/ALTA (NRK): Klassekameratene ble varslet om dobbeltdrapet på skolen i dag. Mandag kveld strømmet venner og bekjente til åstedet for dobbeltdrapet for å legge ned blomster.

Dobbeltdrap i Kirkenes

Venner av de drepte utenfor åstedet i Kirkenes sentrum. Fra venstre: Darani Mankhong, Rattana J. Koberg, Robin Myrvold og Julianne J. Koberg.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Dobbeltdrap i Kirkenes

Flere hadde skrevet personlige meldinger til de to drepte.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Julianne Koberg (12) var venninne og klassekamerat av den drepte gutten.

Hun forteller at hun ikke fant ord da hun først hørte om drapet og at hun begynte å gråte da de fikk vite om dette på skolen.

– Vi kjente ham godt og var nære venner, sier hun til NRK.

Hun forteller at de i dag har tent lys og holdt minnestund på skolen for ham. De har skrevet minnebok og lyttet i fellesskap til musikken han likte best.

– Det beste minnet mitt om ham var at han alltid smilte. Han likte å spille fotball, kort og boksen går. Det var aldri noe negativt med ham, han gjorde aldri noe galt, sier hun.

– Jeg skulle ønske det fantes en tidsmaskin, jeg hadde bedt ham om å være forsiktig, sier hun til nrk.no.

Thailandsk ambassade på vei

Både kvinnen (37) og hennes sønn (12) som ble drept i Kirkenes i natt var begge thailandske statsborgere.

En tredje person, en norsk mann, er hardt skadet i forbindelse med skyteepisoden, og er nå på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Han er også siktet for dobbeltdrapet.

UNN opplyser at tilstanden hans er alvorlig men stabil, men at han er utenfor livsfare.

Den drepte kvinnen var gift men den siktede mannen, og hadde oppholdstillatelse i Norge.

Den thailandske ambassaden sier til NRK at de reiser til Kirkenes i morgen tidlig og at de i dag har jobbet med å varslet myndigheter og pårørende i hjemlandet.

Torstein Pettersen

Etterforskningsleder Torstein Pettersen opplyser om at de får bistand fra Kripos.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Sender støtte fra Kripos

Politiet opplyser mandag ettermiddag at de har sikret spor fra mannen. Det er foreløpig ikke mulig å si noe om når det eventuelt vil la seg gjøre å avhøre mannen.

– Etterforskningen pågår for fullt. Det er så langt avhørt 10-15 personer. Avhørene fortsetter utover kvelden og videre i morgen, tirsdag, sier Torstein Pettersen som er etterforskningsleder.

Åstedsgranskere fra Kripos ankommer Kirkenes mandag kveld. De vil bistå Finnmark politidistrikt, og starter de kriminaltekniske undersøkelsene av leiligheten på tirsdag.

De avdøde vil bli sendt til rettsmedisinsk undersøkelse i Tromsø. De foreløpige resultatene fra undersøkelsene forventes tidligst å foreligge i begynnelsen av neste uke.

Dobbeltdrap i Kirkenes

Politiet jobber nå med en teori om at den siktede skal ha skutt kvinnen og hennes sønn, for så å ha forsøkt å skade seg selv.

Foto: Amund Trellevik/NRK