NRK Meny
Normal

Avviste å være utsatt for vold i hjemmet

KIRKENES/ALTA (NRK): Den 37 år gamle kvinnen som ble drept i Kirkenes avviste at hun var utsatt for vold. Men kvinnen skal ha fortalt en venninne om problemer i ekteskapet med den siktede.

Dobbeltdrap i Kirkenes

Den drepte kvinnen skal ha fortalt en venninne om problemer i ekteskapet, men har benektet til politiet at hun opplevde vold i hjemmet.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Den 37 år gamle kvinnen som ble drept i Kirkenes natt til mandag, sa hun ikke var utsatt for vold, i samtalen hun hadde med politiet fredag, sier politimesteren i Finnmark.

Ellen Katrine Hætta

Politimester i Finnmark, Ellen Katrine Hætta.

Foto: Tarjei Abelsen / NRK

– Hun var i kontakt med politiet sist fredag. Da var hun mest opptatt av status på oppholdstillatelsen på sønnen sin, i tilfelle hun skulle velge å flytte ifra sin ektemann, sier politimester i Finnmark, Ellen Katrine Hætta til NRK.

Fikk hun spørsmål om det var uroligheter i hjemmet?

– På direkte spørsmål om hvor vidt hun var utsatt for vold, har hun svart benektende.

Politiet tror at samlivsbrudd kan ha utløst skyteepisoden i Kirkenes som endte med at kvinnen og hennes sønn (12) døde natt til mandag.

Fortalte venninne om problemer

Politiet jobber ut ifra en teori om at den siktede skal ha skutt kvinnen og hennes sønn, for så å ha forsøkt å skade seg selv.

Siktede er formelt pågrepet, men ligger hardt skadet på Universitetssykehuset i Tromsø.

Den drepte kvinnen skal ha fortalt en venninne om problemer i ekteskapet med den siktende.

– Vi hørte om problemene hun hadde før. Hun hadde ikke lyst til å fortelle så mye om det som skjedde og forholdet, sier Darani Mankhong. Hun er fra Thailand, og var en venn av den drepte kvinnen.

Dobbeltdrap i Kirkenes

Venner av de drepte utenfor åstedet i Kirkenes sentrum. Fra venstre: Darani Mankhong, Rattana J. Koberg, Robin Myrvold og Julianne J. Koberg.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Etterforskningen pågår for fullt, og foreløpig er det gjort avhør av 10-15 personer.

Det er kommet fram at kvinnen skal ha bedt om bistand i forbindelse med husbråk, men dette vil ikke politiet bekrefte.

– Det kan vi ikke si så mye om akkurat nå, men det er også en del av etterforskningen som vi vil se mer på, sier etterforskningsleder Torstein Pettersen.

Torstein Pettersen

Etterforskningsleder, Torstein Pettersen.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Den 37 år gamle thailandske kvinnen og hennes sønn skulle ha flyttet til et krisesenter. Nora-senteret bekrefter at kvinnen har vært i kontakt med dem, men ønsker ikke å kommentere om hun skulle flytte inn denne uken.

Bistand av Kripos

Politiet i Finnmark har fått bistand av Kripos i saken.

– Det er fordi vi ønsker å være helt sikker på at vi har det riktige hendelsesforløpet. Også i helt åpenbare og klare situasjoner er det viktig at vi får tettet igjen eventuelle hull, så vi er sikker på at vi har hendelsesforløpet og omstendighetene rundt riktig, sier Ellen Katrine Hætta.

– Når tror dere at dere kan få gjennomført avhør av den siktede?

– Det har vi ikke oversikt over. Nå er han hardt skadet og utilgjengelig for avhør.