Mulla Krekar står fast på truslene

I avhør med PST har Mulla Krekar ikke gjort noe forsøk på å bortforklare uttalelsene som har blitt tolket som drapstrusler. Han sier at han står for alt han har sagt.

Video Mullah Krekar i forbindelse med rettslige avhør

Se video: Mulla Krekar synes det er greit om han dømmes for drapstrusler

Mulla Krekar synes det er helt greit dersom han skulle bli dømt for drapstrusler.

I dag avsluttet politiadvokatene fra PST sine avhør av Krekar, som er siktet for drapstrusler, men det er uklart om og når en tiltale vil foreligge.

Gjenstår etterforskning

– Det å få en forklaring fra siktede er en av de innledende øvelsene. Det gjenstår ytterligere etterforskning, og noe av det vil ta tid, sier politiadvokat Thomas Blom.

Den omstridte mullaen har minst fire anmeldelser mot seg for drapstrusler og oppfordring til terror, mest kjent er ordene som falt på et møte med itenlandsk presse i sommer, en lovnad om at den som sender han ut av Norge, selv vil bli drept.

Les mer:

– Bare utlegning av koranen

– Hvis han blir dømt for noe av det han har sagt, vil han forholde seg til det uten problemer. Han forklarer at dette er utlegninger av hva koranen og sharia-loven sier om enkelte forhold, sier Krekars advokat Brynjar Meling.

For PST fortsetter etterforskingen av Krekar, og de sier at de har hatt en god tone med mullaen under avhør. Nå skal de gjennomføre avhør med andre involverte i saken.

Les mer:

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger