Hopp til innhold

Mette-Marit møtte VG-topp på hjemmebane

Kronprinsesse Mette-Marit hadde hjemmebanefordel da hun møtte VGs tidligere sjefredaktør Torry Pedersen til samtale om medienes rolle, men lot gamle uenigheter ligge.

Samtale mellom H.K.H. Kronprinsessen og Torry Pedersen, VG.

FØLG SAMTALEN: Kronprinsesse Mette-Marit møter tidligere VG-redaktør Torry Pedersen til samtale om medienes rolle.

Tirsdag satte kronprinsessen og VGs styreleder og tidligere sjefredaktør Torry Pedersen seg ned til en samtale om medienes rolle under årets Sikt-konferanse i Kristiansand.

Du kan se samtalen her fra klokken 15.10 og utover. Det er for øyeblikket noe forsinkelse i forhold til det oppsatte programmet.

– Jeg har gledet meg utrolig til dette intervjuet! Er du nervøs?, spurte kronprinsessen.

– Nei, men jeg er mentalt forberedt på «payback time», svarte Pedersen, med henvisning til avisens uenighet med kronprinsessen tidligere i år.

Lot gammel konflikt ligge

Det ble imidlertid lite tid til å rippe opp i gamle uenigheter.

En svært lattermild kronprinsesse slet med å holde latteren tilbake da hun introduserte samtalepartneren med en egen fleip-eller-fakta-quiz, før samtalen gikk over til problemene rundt 'fake news'.

Schibsted-toppen mener de nye sosiale mediekanalene har skapt en hel rekke nye problemstillinger for medienes troverdighet.

– Vi diskuterer litt for liten grad baksiden med de sosiale mediekanalene, innrømmet Pedersen, og pekte på de falske nyhetssaker som fikk stor spredning via sosiale medier under den amerikanske valgkampen i fjor.

Pedersen mener det at de sosiale nettverkene selger annonseplass og eksponering til høystbydende uten å ta etiske eller redaksjonelle vurderinger, er høyst problematisk.

– Dette må vi snakke om som samfunn, det er dypt alvorlig, sa Pedersen.

Deretter gikk samtalen videre til å omhandle journalisters manglende tillit i befolkningen, medienes blindsoner og problemene med journalister som bare er ute etter å bekrefte utgangshypotesen.

Men kronprinessens egen uenighet med mediene og VG fikk ligge.

Måtte slippe unna pressen

Kronprinsessen langet tidligere i år ut mot den norske pressen for det hun mener er uverdig oppførsel i dekningen og omtalen av hennes sønn Marius Borg Høiby.

I et åpent brev i anledning sønnens 20-årsdag i januar, skrev hun at deler av norsk presse har utsatt sønnen for et press gjennom å velge å skrive om «ungdommelig ubetenksomhet».

Marius Borg Høiby reiste i januar til USA for å studere økonomi og administrasjon i California. En av årsakene som ble oppgitt, var ønsket om å slippe unna norsk presse.

Flere i pressen tok til motmæle mot brevet, deriblant VGs kommentator Morten Hegseth.

«Det åpne brevet på kongehuset.no i anledning Marius Borg Høibys 20-års dag oppleves til tider som en sketsj fra en krenket og fjetret mor som forsvarer barnet sitt i skolegården.», skrev Hegseth.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT