NRK Meny
Normal

Meling: – Ikke overrasket

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling er ikke overrasket over at mulla Krekar blir sendt til Kyrksæterøra, men anker kjennelsen. – Retten har ikke drøftet nødvendigheten av flytting godt nok, sier Meling.

Meling om Krekar-kjennelsen

Se intervju med Brynjar Meling om kjennelsen fra Oslo tingrett.

Meling sier han ikke har snakket med Krekar, men at han har sendt ham kjennelsen, som slår fast at mullaen kan sendes til Kyrksæterøra, slik Oslo-politiet ønsker.

– Jeg har gått gjennom kjennelsen, og den vil bli anket umiddelbart, sier Meling.

Når anken har kommet inn, vil Oslo tingrett ta stilling til om den skal gis oppsettende virkning, altså om flyttingen av mulla Krekar skal vente på behandling i høyere rettsinstans.

– Jeg er ikke overrasket over at vi må høyere opp i rettssystemet med denne saken, sier Meling.

– Ikke godt nok drøftet

Ifølge Meling skriver tingretten at det er tvil, men at de mener det ikke er grunnlag for å oppheve politiets krav om at Krekar må tvangsflyttes.

– Jeg hadde sett for meg en noe mer inngående drøfting av grunnlaget, og hvor inngående dette inngrepet er overfor Krekar, sier Meling, som mener nødvendighetskriteriet er for lite omtalt i kjennelsen. Det vil han legge vekt på i anken.

Han sier også at de har fått innsyn i PSTs dokumenter i saken, og at også disse vil brukes i anken.

Mulla Krekar i Borgartings lokaler etter rettsmøte

Mulla Krekar kan sendes til Kyrksæterøra, mener Oslo tingrett. Krekar anker kjennelsen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Gjør ham til martyr

PST har tidligere uttrykt bekymring for at mulla Krekar blir gjort til martyr, og Meling mener dagens kjennelse fra Oslo tingrett bidrar til å styrke dette bildet.

– Han vil bli en enda større martyr etter dette. Det vil gjøre at han får enda mer besøk enn han får i Oslo, tror Meling.

Advokaten vet ikke hvor raskt Krekar eventuelt sendes til Kyrksæterøra nå, men tror saken vil gå helt til topps i rettssystemet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger