Krekar truer Norge

Mulla Krekar truer med at det vil komme reaksjoner hvis norske myndigheter sender ham ut av landet.

Mulla Krekar
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

8. november slo Høyesterett fast at mulla Krekar er en fare for rikets sikkerhet, og at utvisningsvedtaket står fast.

Les også: Høyesterett: Mulla Krekar fare for rikets sikkerhet

Den 13. november sa Krekar til nettstedet Awane , som betyr speil på kurdisk, at han er sikker på at norske myndigheter ikke vil sende ham ut, fordi da vet de at det kommer reaksjoner.

NRK har fått oversatt teksten, og Krekar sier videre at det vil komme reaksjoner fra tre retninger.

Først fra slektningene, så fra en væpnet gruppe, og til slutt fra folk som følger religionsundervisningen hans i moskeen og som har sympati for Krekar. Kanskje fra Somalia eller Marokko, sier han til nettstedet.

Han sier ikke mer om hva slags reaksjoner dette er.

Hodepine

Mulla Krekar er en hodepine for norske myndigheter fordi de ikke kan sende ham ut så lenge han er i livsfare i hjemlandet. Etter det NRK erfarer er også Politiets sikkerhetstjeneste oppgitt over at Krekar fortsatt er i landet.

De mener at Krekar kan påvirke andre blant annet ved å skrive på nettet. NRK avslørte i høst at Krekar driver flere propaganda-nettsider fra sin egen stue. Han legger ikke skjul på at de er anti-vestlige. Nå har imidlertid én av nettsidene blitt redusert til å kun være et diskusjonsforum.

Les også:

- Ikke forbauset

I en australsk TV-dokumentar som også ble vist på NRK i november sa Krekar at han selv hadde trent selvmordsbombere og han forsvarte drapet på en australsk TV-fotograf i Irak. Han sa også at det å drepe fiender av islam var greit.

Les også: Krekar forsvarer drap

Ifølge kilder i PST snakker Krekar mer fritt nå og de er ikke forbauset over at han har kommet med trusler om reaksjoner hvis Norge sender ham ut. De sier det virker som han kan si hva han vil og siden det likevel ikke vil skje noenting med ham.

SISTE NYTT

Siste meldinger