NRK Meny
Normal

Kaski vraket fra Oslo-toppen

Flertallet i nominasjonskomiteen i Oslo SV ønsker ikke SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski på topp på stortingslista.

Kari Elisabeth Kaski, SV

VRAKET: Kari Elisabeth Kaski er ikke favoritten til nominasjonskomiteen.

Foto: SV

Med stemmetallet 13 mot 4 prioriterer de nestleder i fylkeslaget Ingvild Reymert foran partisjefen.

Kari Elisabeth Kaski sier til NRK at hun har tenkt å kjempe for førsteplassen på Oslo-lista.

– Jeg skal bruke tiden fram mot nominasjonsmøtet til å snakke om de sakene jeg brenner for og å møte medlemmer i Oslo SV. Jeg mener jeg er den beste kandidaten til å stå på førsteplassen.

Kaski ble valgt som partisekretær i SV på landsmøtet i 2015. Hun kom da fra miljøorganisasjonen ZERO. Hun har bodd i Oslo i snart ti år og ønsker å fortsette med det. Hun er motivert for å være en Oslo-politiker, forklarer hun.

Tung miljøpolitisk bakgrunn

Kaski forklarer at hun mener hun er den beste kandidaten fordi hun har erfaring fra rikspolitikken, og brenner for både det røde og det grønne i partiet.

– Jeg ønsker å få gjennomslag for SVs politikk på Stortinget. Det mener jeg at jeg har et godt grunnlag for å gjøre. Jeg har lyst til å komme på Stortinget for å kutte klimagassutslipp og å redusere forskjellene.

– Er miljøprofilen en viktig forskjell mellom deg og Reymert?

– Det er iallfall viktig å tydeliggjøre at jeg har en tung miljøpolitisk bakgrunn, men jeg har også brukt mye tid som partisekretær på å snakke om den andre store krisa i vår tid, nemlig ulikhetskrisa.

– God Oslo-kandidat

Ingvild Reymert er i dag nestleder i Oslo SV. Hun satt i bystyret fra 2011 til 2015.

Ingvild Reymert

FAVORITT: Med stemmetallet 13 mot 4 prioriterer de bystyre-representant Ingvild Reymert foran partisjefen.

Foto: Stig Marlon Weston/SV

– Det er veldig hyggelig at nominasjonskomiteen vil ha meg på topp, sier Ingvild Reymert til NRK.

Hvorfor er du en bedre kandidat enn partisekretæren?

– Jeg er en god Oslo-kandidat. Jeg har sittet i bystyret for SV og brenner for en rettferdig boligpolitikk. Det er på høy tid at vi gjør noe med boligpolitikken. Jeg er bekymret for at forskjellene i Norge øker. Det er den politikken jeg er valgt inn på, og det virker som nominasjonskomiteen er enig i at dette bør frontes høyere, sier hun.

Flertallet innstiller på Reymert på førsteplassen fordi hun vil være en klar og tydelig stemme i kampen mot sosiale forskjeller og for klimarettferdighet, heter det i en pressemelding fra Oslo SV.

Under sperregrensen

På andreplass på lista har nominasjonskomiteen satt Siv Karin Kjøllmoen. Hun sitter i partiets sentralstyre sammen med Kaski og har bakgrunn fra fagbevegelsen

SV faller under sperregrensen på NRKs nyeste meningsmåling. Mandatet fra Oslo er det eneste som kan regnes som trygt dersom partiet skulle gjøre et veldig dårlig valg nasjonalt.

Førsteutkastet fra nominasjonskomiteen skal nå ut på høring i lokallagene før Oslo-partiets nominasjonsmøte vedtar endelig stortingsvalgliste 1. desember.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger