NRK Meny
Normal

Johansen møtte demonstrantene

Statssekretær Raymond Johansen (Ap) avbrøt påskeferien og møtte de demonstrerende tamilene utenfor Statsministerblokka i ettermiddag.

Demonstrerende tamiler foran regjeringsbygget i Oslo
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Via megafon lovte han demonstrantene at Norge fortsatt vil spille en aktiv rolle for å finne en løsning for tamilene på Sri Lanka.

– Vi har stor forståelse for den fortvilelsen og frustrasjonen dere opplever i forhold til den ytterste dramatiske situasjonen på Sri Lanka, sa Johansen.

Han lovte at Norge fortsatt vil være aktive med tanke på å hjelpe de sivile, og sa at utviklingsminister Erik Solheim vil følge situasjonen i løpet av påsken og stå i kontakt med giverlandene.

– I en situasjon der det er våpnene som taler og der begge parter bruker militær makt er det imidlertid begrenset hva Norge kan gjøre, sa Johansen.

Solheim: Kan ikke utrette mirakler

Johansen diskuterte en halvtime med opprørte demonstranter, som ikke fikk de konkrete svarene de ønsket, og som ropte slagord som «Norge støtter folkemord» og «Solheim har lurt oss» da statssekretæren forlot området.

Les: Krever handling fra Regjeringen

Minst 100 000 mennesker er fanget mellom de stridende partene i kampsonen på Sri Lanka. Over 4.000 er drept de to siste månedene.

Våpenhvilen Norge var med på å forhandle frem i 2002 skulle sette en stopper for Asias lengst-varende etniske konflikt.. Men siden 2006 har krigshandlingene fortsatt for fullt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger