Jensen: – Selvfølgelig er klimaendringene også menneskeskapte

Frp-leder Siv Jensen sier nå at menneskelig aktivitet selvfølgelig påvirker klimaet, og at det var det hun ønsket å svare hele tiden.

Siv Jensen i Politisk kvarter, i forkant av Fremskrittspartiets landsmøte kommende helg

VIDEO: Frp-leder Siv Jensen åpner fredag partiets landsmøte. I dagens utgave av Politisk kvarter måtte hun svare på spørsmål om menneskeskapte klimaendringer.

– Fremskrittspartiet erkjenner at det hele tiden har vært betydelige klimaendringer, og at mennesker har ansvaret for mye av det. Men det pågår også naturlig klimavariasjon, sier Siv Jensen til Politisk kvarter.

Hun mener altså at hennes tydelige «nei» på spørsmålet fra Aftenposten, på om klimaendringene er menneskeskapte, lett kan misforstås.

– Jeg svarte akkurat som jeg sa innledningsvis i dette programmet. Det var i alle fall det jeg ønsket å svare.

Fnyser av Støre og Ap

Jensen mener dette har vært Fremskrittspartiets holdning i mange år.

– Jeg tror at hvis man hadde tatt seg bryet med å lese det som står i Frps program, så hadde man sett hva vi mener.

– Tror du menneskelig aktivitet er en hovedårsak til klimaendringene?

– Jeg tror i alle fall at det er en viktig årsak, men jeg tror også at det pågår klimavariasjoner som det er vanskelig å finne ut av. Derfor vi tar til ordet for mer forskning.

Hun fnyser at Ap-leder Jonas Gahr Støre uttalelse til NRK om at hennes personlige syn påvirker hvordan hun jobber med klimarelaterte saker.

– Der er jo forskjellen mellom den rødgrønne regjeringa og denne regjeringa. De snakket veldig mye om det og gjorde veldig lite. Vi leverer.

Avviser 10.000

Fredag åpner Jensen Fremskrittspartiets landsmøte, og flere resolusjoner vil handle om kvoteflyktninger.

Jensen avviser kategorisk at det er aktuelt å stille seg bak Arbeiderpartiets vedtak om å ta imot 10.000 syriske kvoteflyktninger i år og neste år.

– Det sier seg selv at infrastrukturen vår ikke er i stand til å håndtere dette, og at det vil bli mange ganger så dyrt å hjelpe en liten gruppe mennesker i Norge som ved å bruke anstendige beløp på å hjelpe mange ute.

– Dersom du får et landsmøtevedtak som sier nei til flere syriske kvoteflyktninger, kan du i det hele tatt diskutere å ta imot flere i Stortinget?

– Nå tror jeg at engasjementet i Frps landsmøtet kommer til å handle om det vi er vitne til. Vi ser at mennesker har det vanskelig. Selvsagt må vi yte vår del for å hjelpe i nærområdene.

SISTE NYTT

Siste meldinger