Hopp til innhold

Her tar Nato-Jens farvel med pappa Thorvald

To dager før Jens Stoltenberg tar over toppjobben som generalsekretær for Nato, la han ut avskjedsbilde med far Thorvald Stoltenberg på Facebook.

Jens Stoltenberg tar farvel med pappa Thorvald Stoltenberg før avreise til Nato-jobb i Brussel

Jens Stoltenberg tar farvel med pappa Thorvald Stoltenberg før avreise til Nato-jobb i Brussel. Stoltenberg la selv ut bildet til sine nesten 370.000 følgere på sin Facebookside, mandag ettermiddag.

Foto: Jens Stoltenberg/Facebook

– Vi ses snart igjen.

Avskjedsklemmen fra sønn Stoltenberg til far Stoltenberg, er nok mer et «på gjensyn».

Og med klemmen fulgte kanskje noen råd med på veien, for far Stoltenbergs karriere og erfaring som diplomat i Europa, kan være til hjelp for en fersk Nato-leder.

– Klar for ett nytt oppdrag, og livet i Brussel, skriver Stoltenberg på sin Facebookside, sammen med det rørende bildet av far og sønn. Et bilde han selv postet på sin Facebookside for sine nesten 370.000 følgere.

Anders Fogh Rasmussens siste dag som Nato-leder

Anders Fogh Rasmussen markerer sin siste dag som Nato-leder ved hovedkvarteret i Brussel.

Foto: Nato/Twitter

I dag, mandag, er avtroppende Nato-sjef, Anders Fogh Rasmussens, siste dag som toppsjef i alliansen. Nato markerte danskens siste dag som toppsjef med et bilde på det sosiale nettstedet Twitter. Når han nå går av, overlater han en en rekke store utfordringer til Stoltenberg.

Det er spesielt krisen i Ukraina, og utfordringer med den politiske situasjonen i Russland som kan gi Stiltenberg hodebry. Den siste tids uroligheter og voldelige utviklng i Irak og Syria kommer og til å stå høyt på agendaen.

Anders Fogh Rasmussen, Jens Stoltenberg og Barack Obama

Anders Fogh Rasmussen, Jens Stoltenberg og Barack Obama sammen under NATO-møtet i Chicago i 2012.

Foto: JIM WATSON / Afp

Anbefalt av Merkel og Obama

– Stoltenberg er en erfaren leder som har vist stort engasjement for NATO-alliansen, som har styrket det norske forsvaret og som aktivt har bidratt til NATOs operasjoner og den politiske dialogen, var meldingen fra Det hvite hus i prosessen før Stoltenberg fikk jobben.

Da hadde Stoltenberg blant annet brukt vinteren på «jobbintervju» med både amerikanske og europeiske ledere. Og det ble etterhvert klart at det var den tyske forbundekansleren Angela Merkel som hadde fremmet Stoltenbergs kandidatur sammen med Barack Obama.

28. mars ble det klart at det var Jens Stoltenberg som skulle ta over etter Anders Fogh Rasmussen. Han har ledet Nato siden 2009.

AKTUELT NÅ