Håper det nå blir ro rundt Entra

Styreleder Siri Hatlen håper bråket rundt det statlige eiendomsselskapet Entra er over.

siri hatlen

Styreleder i Entra Eiendom, Siri Hatlen, håper det nå blir ro rundt Entra.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rune Olsø slutter i Entra

Rune Olsø slutter i Entra.

I går trakk Rune Olsø seg som sjef for det statlige eiendomsselskapet med umiddelbar virkning. Måten Olsø ble ansatt på og lønnen på over 4 millioner kroner, skapte voldsomme reaksjoner.

Denne uken fikk deler av styret sparken, men nå håper styreleder Siri Hatlen at selskapet går roligere tider i møte.

– Forhåpentligvis vil det nå bli ro rundt selskapet. Det har vært mye støy i en periode, men den enkelte ansatte har gjort sin jobb i hele denne perioden. Kunder og samarbeidspartnere vil forhåpentligvis oppfatte Entra som et like godt selskap som før, sier Halten til NRK.

God dialog

Hun sier at samarbeidet med Olsø har vært godt, og at de har hatt en god dialog, både før og etter at styret ble byttet ut.

– Vi har hatt gode samtaler rundt beslutningen. Jeg synes han har opptrådt både klokt og konstruktivt, sier Hatlen.

Mandag kastet settestatsråd for Trond Giske Bård Vegard Solhjell deler av Entra-styret. Hatlen sier at etter møtet hadde hun og Olsø samtaler om tiden fremover.

– Olsø har vært veldig tydelig på at det er de ansatte og selskapets beste som kommer først.

Avtalen som er inngått mellom partene, er i samsvar med vilkårene i Olsøs ansettelsesavtale med selskapet. Han går av med umiddelbar virkning.

– Olsø får lønn i oppsigelsestiden og tre måneder etterlønn. Den lønnen tilvarer den lønnen han har hatt som konstituert administrerende direktør. Han får ingen bonusutbetaling for 2012, sier Hatlen.

Leter etter ny sjef

Styret vedtok onsdag å konstituere finansdirektør Anne Harris som administrerende direktør i Entra Eiendom, og fredag møtes styret igjen for å starte arbeidet med å få på plass en permanent løsning.

Både i Høyre og Fremskrittspartiet er man nå fornøyd med at Rune Olsø onsdag kveld trakk seg som administrerende direktør i Entra. Svein Flåtten i Høyre håper at Entra-saken blir en lærepenge for regjeringen.

– Det har ligget i kortene at Olsø måtte gå. Det har vært en uryddighet i forhold til personer, men nå er det ryddet opp i forhold til styret, og styret har ryddet opp i forhold til daglig leder, sier næringspolitisk talsmann Svein Flåtten i Høyre til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger