Hopp til innhold

Olsø går av som Entra-direktør

Rune Olsø går av som administrerende direktør i Entra Eiendom med umiddelbar virkning. Han begrunner avgangen med at det er til selskapets beste.

Rune Olsø

Rune Olsø sier at han går av fordi det er det beste for selskapet.

Foto: Arbeiderpartiet

Siri Hatlen

Ifølge styreleder i Entra Siri Hatlen går Olsø av som Entra-sjef etter et felles ønske.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Han forlater det statseide selskapet etter sju år i konsernledelsen.

LES OGSÅ: Solhjell kaster deler av Entra-styret
LES OGSÅ: Statens toppledere på lønnstoppen: – Giske har ikke løftet en finger

Mandag kastet settestatsråd for Trond Giske Bård Vegard Solhjell deler av Entra-styret. Etter avgjørelsen møtte en ordknapp Siri Hatlen pressen som ikke ville svare på spørsmål rundt Rune Olsøs fremtid i Entra.

Takker Olsø

– Jeg vil takke Olsø for hans innsats for Entra over mange år, og for de gode resultatene han har bidratt til å oppnå for selskapet og eieren, sier Hatlen i en pressemelding.

– Gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi har et felles ønske om at dette vil bidra til å skape nødvendig ro rundt selskapet i tiden fremover.

Rune Olsø gjorde det mandag klart at han ville gå i dialog med det nye styret for å avklare styrets syn på den daglige ledelse av Entra, ifølge Hatlen.

– Vi har hatt en konstruktiv og god dialog, og det nye styret har vært involvert underveis.

– Det står respekt av den profesjonelle måten Olsø har håndtert den krevende og intense situasjonen som har vært etter styremøtet 26. September. Det har vært viktig for de ansatte og for selskapet, sier Hatlen.

– Jeg og resten av styret ønsker ham lykke til videre, sier hun.

Olsø: Stolt av resultatene

Rune Olsø kom inn i Entras konsernledelse allerede i 2005, ble viseadministrerende direktør i 2010, og har siden april vært konstituert administrerende direktør i selskapet.

– Entra er et veldrevet kommersielt eiendomsselskap, som skaper god avkastning for eieren. Vi leverer tidenes beste kundeundersøkelse i år, og ser ut til å kunne levere et rekordutbytte til eieren, som er tre ganger større enn fjorårets.

– Jeg er stolt av disse resultatene, og takknemlig over å ha hatt muligheten til å skape dem sammen med så mange dyktige og dedikerte medarbeidere, sier Olsø.

– Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i syv år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, for å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Jeg ønsker alle mine gode kolleger lykke til i det videre arbeidet, sier Olsø.

Tre måneder etterlønn

Styreleder Siri Hatlen sier dette om avtalen som er inngått med Olsø:

– Den avtalen som er inngått mellom partene er i samsvar med vilkårene i hans ansettelsesavtale med selskapet med henhold til oppsigelsestid på seks måneder og etterlønn på tre måneder, sier Hatlen.

Avtalens vilkår ligger klart innenfor statens retningslinjer for lederlønn.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger