Frp-Siv: – Jeg tror Støre skal passe seg litt

Siv Jensen og Frp har brukt mye av eget landsmøte til å angripe Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. Søndag barket partilederne sammen i NRK.

Siv Jensen

Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) irriterer seg over Jonas Gahr Støres (Ap) løfte om å reversere skattekuttene til regjeringen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg vet ikke om Støre tror han kunne klart å få oljeprisen opp i over 100 dollar fatet bare ved å komme i en ny regjering. Jeg synes dette rett og slett er litt frekt.

Partileder og finansminister Siv Jensen (Frp) mistet tålmodigheten med Ap-leder Jonas Gahr Støre under dagens debatt i Søndagsavisa på NRK P2.

Da hadde Støre kritisert Frp-seieren om å innføre forsøk om statlig finansiering av eldreomsorgen, skattepolitikken, økt oljeavhengighet og kommuneøkonomien.

Ap: – Frp står på de sterkes side mot de svake

Nærbilde av Jonas Gahr Støre, rød bakgrunn

Jonas Gahr Støre, partileder i Ap.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Han mente at Frp og regjeirngen har gitt skattelette til de rikeste fremfor å sikre kommuneøkonomien,

– Vi ser et Frp i regjering som fører en veldig gjenkjennelig høyre-politikk når vi får kledd av denne retorikken. Det er store skattekutt til de som har mest. Med den profilen blir det mindre til kommunene. Da kommer også kuttene, og de kommer på lærere, på rusomsorg og eldre, disse sektorene som tar vare på de svake, sa Støre.

Han sa videre at Frp står på de sterkes side.

– De velger arbeidsgiverne fremfor arbeidstakerne, de store kjøpesenterne fremfor de små butikkene, og skattekuttene ser vi hvem som får. De tallene taler for seg selv.

Støre sa også Ap stod for et system der de med sterkest rygg bærer den tyngste børen økonomisk.

Det fikk Jensen til å reagere.

– Den skattemodellen har vi allerede, kommuneøknonomien er sterkere enn på lenge, og vi har varslet at vi skal styrke den ytterligere. Det er avgjørende for bedrifter og næringsliv at vi reduserer skattetrykket, sa Jensen før hun fortsatte:

– Jeg synes det er ganske alvorlig når landets største parti har tenkt til å skjerpe skattene med flere milliarder når norsk øknomi og næringsliv trenger bedre rammebetingesler.

Fikk ikke Ap-svar om arveavgift

Støre trakk også frem at arbeidsledigheten i Norge har gått over 4 prosent for første gang på mange år med Frp i regjering som et tegn på at skattepolitikken til sittende regjering ikke fungerer.

Da tente Jensen:

– Nå tror jeg Støre bør passe seg litt. Jeg synes dette er frekt. Vi visste at vi kom til å møte omstillingsutfordringer og at oljesektoren kom til å reduseres. Da synes jeg Støre og Ap bør ta det langt mer på alvor gjennom å lytte til signalene som kommer om bedre konkurranserammer, ikke ville påstander om skatt, sa Jensen.

SISTE NYTT

Siste meldinger